Ελλάδα

Σεισμός στο Ηράκλειο: 1.331 μη κατοικήσιμα σπίτια σε 1.844 ελέγχους

Τεράστιο είναι το ποσοστό των σπιτιών που κρίνονται μη κατοικήσιμα στην Κρήτη, μετά τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου, βάσει των ελέγχων που έχουν πραγματοποιηθεί.

Σήμερα, Πέμπτη (30/9) συνεχίστηκαν οι έλεγχοι και οι αυτοψίες από μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών σε κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και δημόσια κτίρια των πληγεισών περιοχών στους δήμους Μίνωα – Πεδιάδας, Αρχάνων -Αστερουσίων, Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Οροπεδίου Λασιθίου και Γορτύνας που «χτύπησε» ο Εγκέλαδος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, μέχρι το τέλος της ημέρας είχαν διεξαχθεί αυτοψίες σε 2.185 κτίρια, εκ των οποίων 1.844 ήταν κατοικίες. Από αυτές 1.331 κρίθηκαν μη κατοικήσιμες.

Από τους 79 επαγγελματικούς χώρους που έχουν ελεγχθεί ακατάλληλοι κρίθηκαν οι 51, ενώ όσον αφορά τους ιερούς ναούς και τα δημόσια κτίρια «κίτρινα» έχουν χαρακτηριστεί τα 72 από τις 127 αυτοψίες, ενώ σε 135 άλλα κτίρια (αποθήκες, στάβλους) τα 125 κρίθηκαν μη κατοικήσιμα. Επίσης, έχουν γίνει έλεγχοι σε 18 σχολικές μονάδες, εκ των οποίων 12 κρίθηκαν κατάλληλες προς χρήση και 6 ακατάλληλες, ενώ μετά την αυτοψία στο Κέντρο Υγείας στο Οροπέδιο Λασιθίου, το κτίριο κρίθηκε κατάλληλο προς χρήση.

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το