Κόσμος

Σεισμός στην Τουρκία: Μόνο το κτίριο των Πολιτικών Μηχανικών έμεινε όρθιο στο ολοσχερώς ισοπεδωμένο Καχραμάνμαρας

Την ώρα που οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων του φονικού σεισμού σβήνουν, στην Τουρκία επικρατούν η θλίψη, η απόγνωση και η οργή.

Βουλευτές και υπουργοί του Ερντογάν αποδοκιμάστηκαν έντονα, νωρίτερα σήμερα (11/02) κατά την παρουσία τους στο Ντιγιάρμπακιρ. Αιχμή των εξοργισμένων πολιτών υπήρξε η καταλληλότητα των κτιρίων αλλά και οι πολεοδομικές «αμνηστίες» της κυβέρνησης στους εργολάβους, καθώς πολλά κτίρια κατέρρευσαν σαν τραπουλόχαρτα κατά το χτύπημα του Εγκέλαδου. Παρότι τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να βγάζουν ζωντανούς από τα ερείπια, πέντε ημέρες μετά τον φονικό σεισμό, οι ελπίδες εξανεμίζονται.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί, την ίδια ώρα, η ανάρτηση στο Twitter Τούρκου δημοσιογράφου, από την πόλη Καχραμάνμαρας, η οποία ισοπεδώθηκε ολοσχερώς από τον σεισμό. Ανάμεσα στα συντρίμμια, το μόνο κτίριο που στέκει όρθιο, είναι αυτό του Επιμελητηρίου των Πολιτικών Μηχανικών.

«Δε γνωρίζουμε πού θα φτάσει ο αριθμός των νεκρών»
Ταυτόχρονα, ο Τούρκος δημοσιογράφος Εσρά Γιλμαέρ μίλησε στο Mega για την ολική καταστροφή στη χώρα και τους χιλιάδες θανάτους μετά τη δόνηση των 7,8 Ρίχτερ.

«Μεγάλη τραγωδία. Πιστεύω ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός ανθρώπων κάτω από τα κτίρια. Οι νεκροί είναι περισσότεροι από 50.000. Οι ειδικοί λένε ότι τα νέα κτίρια που έπεσαν δεν έχουν περάσει από έλεγχο. Γι΄ αυτόν τον λόγο δεν είναι ασφαλή κτίρια. Δεν έχουν δώσει τα αληθινά έγγραφα γι΄ αυτά τα κτίρια», σημείωσε και πρόσθεσε ότι, «όλοι στην Τουρκία είναι πολύ στεναχωρημένοι και ο λαός εξαγριωμένος, γιατί χάσαμε πολλούς ανθρώπους, έχουμε πολλούς τραυματίες. Είναι πολλοί άνθρωποι που αγνοούνται και δε γνωρίζουμε σε τι αριθμό θα φτάσουν οι νεκροί. Οι διασώστες έφτασαν λίγο αργά. Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή δεν είναι καλές. Χιονίζει και γι΄ αυτό υπάρχει πρόβλημα στους δρόμους. Είναι δύσκολο να προσεγγίσεις σε περιοχές με κατεδαφισμένα κτήρια. Τα περισσότερα κτίρια έχουν υποστεί ζημιές και ο κόσμος δεν μπορεί να μπει μέσα». Ο δημοσιογράφος κατέληξε σημειώνοντας ότι, «υπάρχει δυσκολία στην ευρύτερη περιοχή για να βρουν οι άνθρωποι πετρέλαιο, βενζίνη, γκάζι. Θα δούμε μέσα τους επόμενους δύο μήνες τι θα γίνει».

Πηγή:ethnos

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το