Χωρίς κατηγορία

Σεισμός στην Τουρκία: Καταστράφηκε ελληνική εκκλησία μετά από επτά αιώνες

Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές στη γειτονική Τουρκία μετά το διπλό φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου με τους χιλιάδες νεκρούς. Από τις δονήσεις ισοπεδώθηκε και κομμάτι της ελληνικής θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στην περιοχή Αλτινοζού, στην επαρχία Χατάι, μια ιστορική ελληνορθόδοξη εκκλησία καταστράφηκε από τους σεισμούς, ανέφερε το Σάββατο το πρακτορείο Anadolu.

Η εκκλησία υπολογίζεται ότι ήταν 700 ετών, και πλέον σώζεται μόνο το καμπαναριό της. Η οροφή του ναού κατέρρευσε όπως και οι περισσότεροι τοίχοι.

Μιλώντας στο Anadolu, ο Ιμπραήμ Τσιλινγκίρ, αντιπρόεδρος του ιδρύματος της εκκλησίας, ανέφερε δε ότι το κτίριο αποκαταστάθηκε μόλις το 2020 και έκτοτε διεξάγονταν εκεί προσευχές. «Αναστηλώσαμε την εκκλησία πριν από τρία χρόνια. Καταβάλαμε πραγματικά μεγάλη προσπάθεια για αυτό», πρόσθεσε.

«Ήταν μια πολύ όμορφη εκκλησία που πραγματικά άξιζε να τη δεις και στέκεται από την ίδρυσή της. Δυστυχώς, καταστράφηκε μετά τον σεισμό», πρόσθεσε, καλώντας τις τουρκικές αρχές να βοηθήσουν για την αποκατάσταση της εκκλησίας.

Ο Τσιλινγκίρ τόνισε ότι «η καταστροφή της εκκλησίας αναστάτωσε πραγματικά τους ανθρώπους. Ελπίζω να ξαναχτίσουμε αυτή την εκκλησία μαζί με το κράτος».

Πηγή:protothema

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το