Ελλάδα

Σεισμός στην Τουρκία: Η τρομακτική προσομοίωση μίας δόνησης 7,7 Ρίχτερ – Δείτε βίντεο

Όλοι έχουμε προσπαθήσει να σκεφτούμε ποια μπορεί να είναι η αίσθηση ενός σεισμού 7,7 ρίχτερ με την δόνηση να κρατά ένα ολόκληρο λεπτό. Αν κάποιος βρεθεί στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστήμιου Κρήτης μπορεί να βιώσει πως θα ήταν ένας τέτοιος σεισμός.

Ο καθηγητής Χαράλαμπος Φασούλας και οι άνθρωποι που δουλεύουν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστήμιου Κρήτης έχουν κάνει μια προσομοίωση ενός τέτοιου σεισμού. Ο σεισμός αφορά εκείνον που έγινε στην Ταϊβάν 7,6 ρίχτερ και μπορεί κάποιος να νιώσει από την αρχή μια δόνηση.

Ο σεισμός στην προσομοίωση είναι επιφανειακός αλλά όχι τόσο όσο ήταν της Τουρκίας. Για την ακρίβεια ήταν 20 φορές μικρότερος από τον σεισμό που βίωσαν οι άνθρωποι στην Τουρκία και τη Συρία.

«Δυστυχώς αυτοί οι άνθρωποι πιάστηκαν εξ απροόπτου. Γι’ αυτόν τον λόγο λέμε όλοι ότι ο μόνος τρόπος για να αντιδράσει κάποιος και να προστατευτεί κατά τη διάρκεια του σεισμού, είναι να προσπαθήσει να προφυλάξει το κεφάλι του» εξήγησε ο Διδάκτωρ Τεκτονικής Γεωλογίας, Χαράλαμπος Φασούλας.

Ο καθηγητής σημείωσε ότι υπάρχει στατιστικά η πιθανότητα να βιώσουμε έναν τέτοιο σεισμό. «Αυτό που δε γνωρίζουμε είναι πότε θα μπορούσε να συμβεί ένας τέτοιος σεισμός» κατέληξε.

Πηγή:protothema

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το