Πολιτισμός

Σε ζωντανή μετάδοση από την Νέα Υόρκη η όπερα “Τριστάνος και Ιζόλδη” στο Αχίλλειον

Η όπερα «Τριστάνος και Ιζόλδη» του Wagner υπό τη διεύθυνση του Sir Simon Rattle θα προβληθεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στις 7 το βράδυ στο Κινηματοθέατρο Αχίλλειο σε ζωντανή μετάδοση από την Νέα Υόρκη και τη Μετροπόλιταν Όπερα.
Πρόκειται για το αριστούργημα Wagner πυρετώδους συναισθηματικής φόρτισης υπό τη διεύθυνση του Sir Simon Rattle. Η πριγκίπισσα Ιζόλδη και η καμαριέρα της, η Μπρανγκαίνη, είναι ζωντανά λάφυρα στο σκάφος του Τρίσταν από την εκστρατεία εναντίον των Ιρλανδών, στο όνομα του βασιλιά Μάρκου της Αγγλίας. Η αποστολή του ήταν να πάρει εκδίκηση για την επίθεση που στο παρελθόν είχαν πραγματοποιήσει οι Ιρλανδοί, να τους νικήσει, και αφού κλείσει ειρήνη μαζί τους, να αρπάξει την πριγκίπισσα και να του την φέρει στην Κορνουάληγια να την παντρευτεί. είναι όπερα σε τρεις πράξεις, σε γερμανικό λιμπρέτο του ιδίου, βασισμένο κατά ένα μεγάλο μέρος στην ομώνυμη μυθιστορία του Γκότφρηντ φον Στρασμπουργκ. Η όπερα συντέθηκε μεταξύ 1857 και 1859 και έλαβε την πρεμιέρα της υπό την διεύθυνση του Hans von Bülow στο Μόναχο, στις 10 Ιουνίου 1865. Η όπερα είχε βαθιά επίδραση στο κατοπινό έργο των δυτικών συνθετών κλασσικής μουσικής, μεταξύ άλλων τουΓκούσταβ Μάλερ, του Ρίχαρντ Στράους, και του Άρνολντ Σένμπεργκ. Θεωρείται ότι η όπερα αυτή σηματοδοτεί την απομάκρυνση από τη συμβατική αρμονία και την τονικότητα, που θα οδηγούσαν τελικά την κλασσική μουσική προς την ατονική μουσική του 20ού αιώνα. Την παραγωγή στο πλαίσιο του βραβευμένου προγράμματος “The Met:Live in HD” εξασφάλισε η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου σε συνεργασία με τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ.

Πληροφορίες για την προπώληση των εισιτηρίων στο «Δίαυλο», τηλ. 2421033692, Τοπάλη 14
Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μεταδόσεων, το δίκτυο αιθουσών, τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων αλλά και για να εγγραφείτε στο Met In Greece Club επισκεφθείτε το www.metingreece.com.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το