Τοπικά

Σε ζωντανή χριστουγεννιάτικη τηλεδιάσκεψη το Γυμνάσιο Αγριάς

«We light up the World»- «Φωτίζουμε τον κόσμο»: Αυτός είναι ο τίτλος της Χριστουγεννιάτικης δράσης e Twinning, στην οποία συμμετείχε στις 14/12/2018 και το Γυμνάσιο Αγριάς μέσα από μία ζωντανή τηλεδιάσκεψη σε συνεργασία με μαθητές και σχολεία άλλων χωρών εντός και εκτός των Ευρωπαϊκών συνόρων.
Η συγκεκριμένη παγκόσμια διαδικτυακή συνάντηση που υλοποιείται σε ετήσια βάση με κύριο διοργανωτή τον εκπαιδευτικό κύριο Reinhard Marx του Realschule Sundernτης Γερμανίας έχει ως σκοπό την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τα Χριστούγεννα, την παρουσίαση Χριστουγεννιάτικων τραγουδιών και γενικά εικόνων και παραστάσεων που αφορούν την περίοδο των Χριστουγέννων.
Οι μαθητές του Γυμνασίου Αγριάς με τη βοήθεια της καθηγήτριας των Γερμανικών κ. Ειρήνης Καφίδα, αναφέρθηκαν στα παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα σύμβολα της Ελλάδας, όπως είναι το καράβι και το ρόδι, τα παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα γλυκά, τα οποία και παρουσίασαν στη Γερμανική γλώσσα μέσα από διαφάνειες PowerPoint που είχαν ετοιμάσει για τη συγκεκριμένη εκδήλωση αλλά και ζωντανά, προβάλλοντας τα διάφορα αντικείμενα κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης. Επίσης τραγούδησαν, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Μουσικής του σχολείου, κυρίας Τσούγκου, τα Κάλαντα των Χριστουγέννων και έψαλλαν το Απολυτίκιο της Εορτής της Γεννήσεως. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις από σχολεία της Αγγλίας, της Γερμανίας, του Καζακστάν, της Κροατίας και της Ρωσίας, που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές και καθηγητές των χωρών αυτών, επίσης στη Γερμανική γλώσσα. Συγκινητικό ήταν και το κλείσιμο της παρουσίασης των γερμανόφωνων τάξεων που συμμετείχαν, αφού μαθητές και καθηγητές τραγούδησαν μαζί την «Άγια Νύχτα» σε στίχο Γερμανικό, Ελληνικό και Κροατικό.
Είχαν προηγηθεί, αλλά και ακολούθησαν, παρουσιάσεις στην Αγγλική Γλώσσα από σχολεία των Η.Π.Α., της Ινδίας, της Ιρλανδίας, της Μαρτινίκας, του Μπαγκλαντές, της Ουγγαρίας, της Σουηδίας, της Ταϊβάν και της Χαβάη .

Συνολικά οι μαθητές βίωσαν μία πρωτόγνωρη εμπειρία. Η ζωντανή τηλεδιάσκεψη με τόσες χώρες τούς έδωσε καταρχήν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν την ξένη γλώσσα με σκοπό την επικοινωνία, να εμπλουτίσουν τις διαπολιτισμικές τους γνώσεις μέσα από έναν σύγχρονο τρόπο μάθησης και να βιώσουν σε πραγματικό χρόνο το εορταστικό κλίμα που επικρατεί αυτό το διάστημα σε διάφορα μέρη του πλανήτη.
Γενικά τα προγράμματα e Twinning δεν αποτελούν μόνο μία εξαιρετική ευκαιρία για την απόκτηση γνώσεων σε γλωσσικό και τεχνολογικό επίπεδο, αλλά συμβάλλουν σε σημαντικό βαθμό και στην ευαισθητοποίηση των μαθητών απέναντι στο διαφορετικό που θα συναντήσουν γνωρίζοντας νέους πολιτισμούς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το