Τοπικά

Σε υψηλά επίπεδα η επισκεψιμότητα στη Μαγνησία για τις γιορτινές μέρες – Στο 80% η πληρότητα στα ξενοδοχεία 

Σε ποσοστό κοντά στο 80% βρίσκονται οι πληρότητες των ξενοδοχείων της χερσαίας Μαγνησίας. Ο Βόλος και το Πήλιο αποδεικνύονται για ακόμη μια χρονιά σε ιδιαίτερα δημοφιλείς προορισμούς και ο εσωτερικός τουρισμός δίνει δυναμικά το «παρών» στην περιοχή μας.
Η παρουσία των επισκεπτών είναι αισθητή όχι μόνο στα ξενοδοχεία, αλλά και στην εμπορική αγορά, αλλά και στην εστίαση και την ψυχαγωγία.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Γιώργος Ζαφείρης επισήμανε πως «οι πληρότητες στα ξενοδοχεία άγγιξαν το 80%. Ο Βόλος, η Πορταριά και η Μακρινίτσα εμφανίζουν πληρότητες κοντά στο 90% και οι υπόλοιπες περιοχές κοντά στο 70%. Μέχρι τα μέσα της περασμένης εβδομάδας υπήρχε μια πολύ καλή δυναμική με προκρατήσεις, που κάποια στιγμή σταμάτησε και ελπίζουμε να ξεκινήσει από σήμερα, ώστε να πάρουν και οι ξενοδόχοι μια βαθιά «ανάσα». Αναμφίβολα οι περιοχές του Νομού μας αποτελούν μαγνήτη για χιλιάδες επισκέπτες και σε αυτές τις διακοπές και οι ξενοδόχοι έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα για να προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες, ώστε οι διακοπές των τουριστών να είναι αξέχαστες».

Οι τιμές στα ξενοδοχεία είναι στα ίδιες με τα περσινά επίπεδα και κινούνται από τα 60 ευρώ μέχρι και τα 100 ευρώ το δίκλινο δωμάτιο.
Ο όμορφα στολισμένος Βόλος με τον ξεχωριστό εορταστικό διάκοσμο, αλλά και το πλήθος των εκδηλώσεων, αποτελούν σημαντικό κίνητρο για να έρθουν ακόμη περισσότεροι επισκέπτες στην περιοχή μας και να περάσουν όμορφα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.
Άλλωστε μέσα από τον εναλλακτικό τουρισμό προσφέρονται οι δυνατότητες στους επισκέπτες να κάνουν διάφορα πράγματα και να μην είναι όλη την ώρα μέσα στο ξενοδοχείο.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Ζαφείρης, μπορούν να κάνουν μια βόλτα με τα άλογα, να περπατήσουν μέσα από τα μονοπάτια στην πηλιορείτικη φύση, να γνωρίσουν πράγματα από τα μουσεία, τη γαστρονομία, αλλά και να ψυχαγωγηθούν με τις εκδηλώσεις στην πόλη.
Μάλιστα, αν ο καιρός είναι «σύμμαχος» και δεν υπάρξουν ακραία καιρικά φαινόμενα, τότε τα αποτελέσματα για τους ξενοδόχους θα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Μείωση ασφαλιστικών εισφορών
Ο κ. Ζαφείρης αναφέρθηκε και στο αίτημα της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στα ξενοδοχεία που το χειμώνα παραμένουν ανοικτά παρά την μείωση της τουριστικής κίνησης. Και αυτό το ποσοστό των ξενοδοχείων ξεπερνά το 50% στον Νομό.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «ο Νομός έχει την τύχη να διαθέτει τέσσερις κυβερνητικούς βουλευτές και δύο γενικούς γραμματείς, οπότε μπορούν κάποια ζητήματα να προωθηθούν και να επιλυθούν. Είναι η ευκαιρία να προβληθεί και η «άλλη Ελλάδα» που υπάρχει και κάνει αγώνα για να επιβιώσει».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το