Ελλάδα

Σε τρεις ομάδες και με rapid test η ορκωμοσία των νέων υπουργών

Η ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου πραγματοποιείται με αυστηρά μέτρα λόγω του κορωνοϊού.

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη ορκίστηκαν από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στο Προεδρικό Μέγαρο οι υπουργοί και υφυπουργοί της κυβέρνησης. Οπως είναι γνωστό, αποφασίστηκε η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης μετά το χθεσινό ανασχηματισμό να γίνει σε τρία γκρουπ, λόγω των μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό. Μάλιστα, κατά την είσοδό τους στο Προεδρικό Μέγαρο όλοι υπουργοί και υφυπουργοί υποβλήθηκαν σε rapid test για προληπτικούς λόγους.

Πρωθυπουργός και προκαθήμενος της Εκκλησίας δεν αντάλλαξαν κουβέντες, παρότι πολλοί θα περίμεναν να υπάρξει έστω και ένας μίνι διάλογος για το θέμα που έχει ανακύψει με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου να ανοίξει αύριο, 6 Ιανουαρίου, ανήμερα των Θεοφανείων τους ιερούς ναούς, παρά το αυστηρό lockdown που περιλαμβάνει και τις εκκλησίες.

Αντ’ αυτού, ο Ιερώνυμος φάνηκε να δέχεται μία προσέγγιση από τον Μάκη Βορίδη, με τον οποίο είχε μια σύντομη συνομιλία μερικών δευτερολέπτων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το