Τοπικά

Σε τηλεργασία οι υπάλληλοι στο δήμο Νοτίου Πηλίου

Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Νότιου Πηλίου είναι ανάστατοι από το κρούσμα κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκε σε ειδικό συνεργάτη του Δημάρχου, άνθρωπο που βρισκόταν σε τακτική επαφή με όλους τους εργαζόμενους. O δήμαρχος εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία οι υπάλληλοι μπαίνουν σε πρόγραμμα τηλεργασίας, για μια εβδομάδα.
Με τη μέθοδο της τηλεργασίας θα ασκούν τα καθήκοντά τους οι υπάλληλοι γραφείου που εργάζονται στην έδρα του Δήμου Νοτίου Πηλίου στην Αργαλαστή, σε όλα τα Τμήματα.
Η τηλεργασία θα έχει ισχύ για τις επόμενες ημέρες και μέσω αυτής θα εργάζονται οι υπάλληλοι.

Οι υπάλληλοι θα επιστρέψουν στην Υπηρεσία τους μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων του μοριακού τεστ που έχει προγραμματιστεί από τον ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τον Δήμο και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19/11/2020, σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα τους κοινοποιηθεί.
Όσον αφορά τους δημότες, στους οποίους συνιστάται να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας, θα εξυπηρετούνται από τα Περιφερειακά Γραφεία των Δημοτικών Ενοτήτων Μηλεών, Αφετών και Τρικερίου και από τα ΚΕΠ Συκής και Καλών Νερών.
Τέλος τα επείγοντα περιστατικά του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» θα εξυπηρετούνται από τους υπαλλήλους των άλλων δύο προγραμμάτων Μηλεών και Αφετών.

Ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Μιχ. Μιτζικός δήλωσε: « Πρώτο μέλημά μας είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Από την αρχή της εφαρμογής των προληπτικών μέτρων που εφάρμοσε η Κυβέρνηση για την προστασία και την αποφυγή της μετάδοσης του κορωνοϊού, αποφασίστηκε η εξυπηρέτηση του κοινού μόνο με ραντεβού και ηλεκτρονικά και όχι αυτοπρόσωπα. Επιπλέον επιστήσαμε την προσοχή για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας (αποστάσεις, μάσκες, χρήση απολυμαντικών). Σήμερα έγινε απολύμανση όλων των χώρων του Δημαρχείου Αργαλαστής. Αποφασίσαμε την μέθοδο της τηλεργασίας για όλους του υπαλλήλους του Δήμου μας στην Αργαλαστή για διάστημα μιας εβδομάδας για καθαρά προληπτικούς λόγους, καθώς και τη διενέργεια μοριακού τεστ σε όλους τους υπαλλήλους του Δήμου. Μετά τα αποτελέσματα του τεστ θα επιστρέψουν στα γραφεία τους τηρώντας τα μέτρα προστασίας και εφαρμόζοντας την εκ περιτροπής εργασία και τηλεργασία , σύμφωνα με τις εγκυκλίους του Υπουργείου.»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το