Θ Plus, Υγεία

Σε συναγερμό οι ειδικοί για έξαρση των ιώσεων: Εξασθενημένο το ανοσοποιητικό μας – «Καμπανάκι» για τα Χριστούγεννα

Στην έξαρση εποχικών ιώσεων και γρίπης αλλά και τις ελλείψεις που παρατηρούνται στα φαρμακεία αναφέρθηκε ο καθηγητής μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής ο οποίος προειδοποίησε για εξάρσεις αναπνευστικών ιών για τα επόμενα δύο χρόνια «μέχρι να επανέλθει το ανοσοποιητικό μας σύστημα σε κανονικότητα».
«Από το καλοκαίρι τα περιστατικά γρίπης θύμισαν την πανδημία του 2019 κι αυτό έχει να κάνει με το ότι δεν είχαμε εκτεθεί σε κοινούς αναπνευστικούς ιούς επί δύο χρόνια», τόνισε ο καθηγητής μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Το κύμα που αποτελεί και μείγμα πολλών ιών όπως αδενοϊοί και κοκσάκι, είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Την τελευταία εβδομάδα η αύξηση ανέρχεται σε 40% και βλέπουμε παιδιά για μεγάλο χρονικό διάστημα με συνεχείς λοιμώξεις από δεύτερο και τρίτο ιό».
Ο κ. Τσακρής είπε ότι και για τα Χριστούγεννα αναμένεται έξαρση ενώ παραμένει άγνωστο ποιοι τελικά ιοί θα επικρατήσουν. «Αναμένουμε ραγδαία αύξηση κορονοϊού και μείωση της των κρουσμάτων γρίπης», είπε χαρακτηριστικά ενώ για τις ελλείψεις στα φάρμακα σχολίασε ότι δεν δικαιολογούνται αφού η έξαρση ήταν αναμενόμενη.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το