Τοπικά

Σε συγκέντρωση ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις το ΜέΡΑ 25 Μαγνησίας

Στη συγκέντρωση ενάντια στο νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων θα συμμετέχει αύριο το ΜέΡΑ25 Μαγνησίας. Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 7:30 στην πλατεία Αγ. Νικολάου. Σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ 25 αναφέρει για το νομοσχέδιο:

«Η Κυβέρνηση αιφνιδιαστικά και μέσα στο καλοκαίρι φέρνει προς ψήφιση ένα αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό νομοσχέδιο χουντικής κοπής και έμπνευσης ώστε να περιορίσει το δικαίωμα στη διαμαρτυρία. Γνωρίζουν καλά στη ΝΔ ότι με τα όσα έχουν ήδη συμφωνήσει στη συνέχιση του μνημονιακού “μονοδρόμου” αναμένεται να υπάρξουν έντονες και μαζικές αντιδράσεις από μια κοινωνία που βιώνει στο πετσί της όλες αυτές τις βάρβαρες πολιτικές της λιτότητας, εδώ και μια δεκαετία.  Η προετοιμασία τους απέναντι στο κίνημα και τους δημοκρατικούς πολίτες έχει ξεκινήσει καιρό τώρα με την πολιτική της προληπτικής καταστολής, μέρος της οποία οι Βολιώτες ζήσαμε στις πρόσφατες κινητοποιήσεις ενάντια στην καύση σκουπιδιών.

Παράλληλα τόσο η πρωτοφανής προμήθεια χημικών, δακρυγόνων, “αύρων” και εν γένει εξοπλισμών της ΕΛ.ΑΣ., όσο και τα ιδιώνυμα αδικήματα (από την εναντίωση στους πλειστηριασμούς επί ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το ιδιώνυμο της συμμετοχής σε “απαγορευμένη διαδήλωση” που φέρνει τώρα η ΝΔ), οι τρομονόμοι και η διεύθυνση “πρόληψης της βίας” που συστήνεται με το νομοσχέδιο για να προλαμβάνει μέχρι και την “ριζοσπαστικοποίηση” της κοινωνίας, όλα συνηγορούν στην επίταση της φτωχοποίησης και της ερημοποίησης που δρομολογεί ο κ. Μητσοτάκης.

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να περιορίσουν το συνταγματικό μας δικαίωμα να μπορούμε αυθόρμητα και χωρίς την προηγούμενη άδεια της εκτελεστικής εξουσίας (ΕΛ.ΑΣ. – ΠΡΟ.ΠΟ) να διαδηλώνουμε έναντι των πολιτικών επιλογών της εκτελεστικής εξουσίας (Κυβέρνηση), οι οποίες σε συμπαιγνία με τις υπόλοιπες μνημονιακές δυνάμεις, την τρόικα και την ολιγαρχία δίχως σύνορα, απεργάζονται για άλλη μια φορά ένα ζοφερό μέλλον για τον λαό μας.
Καλούμε τα μέλη μας, τους φίλους μας και όλους τους πολίτες σε ΑΝΥΠΑΚΟΗ ενάντια στο χουντικό νομοθέτημα της Κυβέρνησης.
Να αποσυρθεί άμεσα αυτό το έκτρωμα. Να μην επιτρέψουμε να ψηφιστεί. Ακόμα κι αν περάσει δεν θα τους αφήσουμε να εφαρμόσουν τις αντιδραστικές διατάξεις του. Θα τους μείνει στα χαρτιά».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το