Τοπικά

Σε στάση αναμονής οι εργαζόμενοι στους Δήμους για την καταβολή οφειλομένων από το επίδομα γάλακτος

Σε στάση αναμονής βρίσκονται οι εργαζόμενοι του Δήμου Βόλου για την καταβολή του επιδόματος γάλακτος, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η διαδικασία εκ μέρους της Οικονομικής Υπηρεσίας προκειμένου να προωθηθούν τα εντάλματα πληρωμής στον επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου προς έγκριση, παρότι η σχετική προθεσμία λήγει στις 30 Νοεμβρίου.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας Θάλεια Στάχτου σημείωσε σήμερα ότι στις 30 Νοεμβρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, όχι η καταβολή.  Στον Δήμο Βόλου το θέμα αφορά μεγάλο αριθμό εργαζομένων και σύμφωνα με την κ. Στάχτου φαίνεται πως υπάρχει πρόβλημα.
Σημειώνεται ότι η υπόθεση αφορά τα επιδόματα για τα έτη 2012, 2013 και κάποιους μήνες του 2014.
Σύμφωνα με την κ. Στάχτου, σήμερα οι εργαζόμενοι λαμβάνουν αυτό το επίδομα χάρις στον αγώνα που έδωσαν τα τοπικά σωματεία, μεταξύ των οποίων και της Μαγνησίας. «Το πρόβλημα αφορά όλους τους δήμους λόγω Καλλικράτη και η Ομοσπονδία πέτυχε αυτό το επίδομα να το πάρουμε σε έως 36 δόσεις» δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου.
Πρόσθεσε επίσης πως το θέμα δεν αφορά μόνο τους σημερινούς εργαζόμενους αλλά και κάποιους που έχουν βγει στη σύνταξη, συμβασιούχους με 8μηνες και 2μηνες συμβάσεις  και άλλες κατηγορίες εργαζομένων που δούλευαν για μικρά διαστήματα.
Για το ίδιο θέμα η εκπρόσωπος της ΔΑΣ-ΟΤΑ Ευγενία Παπαδοπούλου εκτίμησε ότι ενόψει των γιορτών θα καταβληθεί μέρος των οφειλομένων
«Η δικαίωση των συναδέλφων μας για το γάλα είναι προϊόν της κίνησης που έγινε από το συνδικάτο ΟΤΑ Μαγνησίας και επεκτάθηκε το αίτημα στην ΠΟΕ ΟΤΑ, ώστε στη συνέχεια να πάρει απόφαση η κυβέρνηση που δικαιώνει από το 2012 με νόμο για το γάλα όλους τους συναδέλφους σε όλες τις πόλεις», υποστήριξε.
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το