Τοπικά

Σε στάση αναμονής 5.000 δημόσιοι υπάλληλοι στη Μαγνησία – Την 1η Φεβρουαρίου η απόφαση για τα δώρα

Σε στάση αναμονής βρίσκονται αυτή την περίοδο 5.000 δημόσιοι υπάλληλοι της Μαγνησίας οι οποίοι την 1η Φεβρουαρίου θα μάθουν για την οριστική και τελεσίδικη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την καταβολή των 13ου και 14ου μισθών που κόπηκαν το 2013.
«Η οριστική απόφαση για τον 13ο και 14ο μισθό θα ληφθεί οριστικά και τελεσίδικα από την ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας την 1η Φεβρουαρίου, ημέρα Παρασκευή» τόνισε ο πρόεδρος παραρτήματος της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας κ. Φίλιππος Κωνσταντινίδης μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή «Θεσσαλία παντού» του 9,86 και πρόσθεσε πως « το Στ’ τμήμα του ΣτΕ με απόφαση 6-1 έχει κρίνει την αντισυνταγματικότητα της περικοπής και την εξαφάνιση των δώρων από το 2013. Θεωρούμε πως αυτή η διαφορά 6-1 είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει και η απόφαση αυτή στηρίχθηκε στο σκεπτικό ότι αφενός μπορούν να γίνουν περικοπές στους 13ο-14ο μισθούς, αφετέρου όχι να εξαφανιστούν, όπως τελικά έγινε».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «για το δίμηνο που θα χρειαστεί για να καθαρογραφεί η απόφαση και στην προοπτική να είναι υπέρ μας, θα ενεργοποιήσουμε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους για να κάνουν προσφυγές. Βέβαια επειδή οι αποφάσεις θα αφορούν όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, θα πρέπει να υπάρξει μια πολιτική απόφαση, ώστε να τους καλύπτει όλους και να μην μπαίνουν σε διαδικασίες και έξοδα οι υπάλληλοι».
Το συνολικό ποσό που διεκδικούν οι δημόσιοι υπάλληλοι για κάθε χρόνο, ανέρχεται στα 1.000 ευρώ, δηλαδή 500 ευρώ για το δώρο Χριστουγέννων και από 250 ευρώ για το δώρο Πάσχα και το επίδομα αδείας.

Οι 13ος και 14ος μισθός καταργήθηκαν οριστικά με αποφάσεις της τότε κυβέρνησης και υπό την πίεση των δανειστών το 2013. Για ποια χρόνια μπορούν να λάβουν αναδρομικά οι δημόσιοι υπάλληλοι;
Οι προσφυγές που θα κληθούν να κάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, θα είναι ομαδικές και αν η απόφαση είναι θετική, όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα προσφύγουν για να μην χάσουν τα αναδρομικά.
Ο κ. Κωνσταντινίδης σημείωσε πως «η Ελλάδα είναι πλέον εκτός μνημονίων και μπορεί να προχωρήσει σε τέτοιες ενέργειες. Άλλωστε ήδη έχουν δοθεί χρήματα το προηγούμενο διάστημα σε άλλους κλάδους».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το