Ελλάδα

Σε συναγερμό η Αρτα-Εκκενώνονται χωριά

arta

Εκκενώνονται για προληπτικούς λόγους τα χωριά που βρίσκονται στις εκβολές του ποταμού Άραχθου, καθώς η στάθμη του νερού έχει ανέβει επικίνδυνα, μετά το άνοιγμα του φράγματος στο Πουρνάρι, τα ξημερώματα. Οι ισχυρές βροχοπτώσεις που πλήττουν όλη την Ήπειρο, έχουν προκαλέσει σοβαρές ζημιές. «Θύμα» της κακοκαιρίας ήταν και το ιστορικό γεφύρι της Πλάκας που κατέρρευσε, ενώ τώρα εκφράζονται φόβοι και για το γεφύρι της Άρτας.

«Θα εκκενώσουμε προληπτικά τα πεδινά χωριά, ο Άραχθος κατεβάζει νερό» δήλωσε στον Σκάι, ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, κάνοντας λόγο για τεράστια προβλήματα και χαρακτηρίζοντας «τραγική» την κατάσταση, ενώ όπως δήλωσε στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο», ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γ. Πανούσης, οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Στα πλαίσια του σχεδίου που εκπονήθηκε από το Συντονιστικό Νομαρχιακό Όργανο (ΣΝΟ) μετά τη χθεσινή συνεδρίασή του στην Άρτα, οι κάτοικοι από τα χωριά Κομμένο, Λουτρό, Κεραμάτες, Νεοχώρι, Συκιές, μεταφέρονται με λεωφορεία σε γειτονικές περιοχές, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες εξελίξεις.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το