Τοπικά

Σε ρυθμούς προσφορών η εμπορική αγορά του Βόλου 

Στους ρυθμούς των προσφορών βρίσκονται τα εμπορικά καταστήματα στον Βόλο, σε μια προσπάθεια να κρατήσουν «ζεστό» το καταναλωτικό κοινό μετά και το τέλος των θερινών εκπτώσεων που σε γενικές γραμμές κυμάνθηκαν στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα.
Έτσι αυτή την περίοδο οι προσφορές που υπάρχουν σε διάφορα είδη αγγίζουν ακόμη και το 30% κατά μέσο όρο. Σε κάποιες περιπτώσεις οι επιχειρήσεις διαφημίζουν τις χαμηλότερες τιμές τους και σε άλλες οι προσφορές γίνονται στο ταμείο. Μην ξεχνάμε, άλλωστε πως βρισκόμαστε και σε ένα μεταίχμιο με τα καλοκαιρινά ρούχα να μπαίνουν σιγά-σιγά στην ντουλάπα και τα φθινοπωρινά να κερδίζουν έδαφος.

Ωστόσο ακόμη και οι προσφορές αυτής της περιόδου, μάλλον δεν είναι ικανές για να τονώσουν την αγοραστική κίνηση. Ο μήνας που διανύουμε είναι από τους δυσκολότερους του έτους, καθώς τα νοικοκυριά πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους προς το Κράτος με την πληρωμή φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ, να αγοράσουν τα σχολικά είδη για τα παιδιά τους ή να πληρώσουν την πρώτη δόση για τη φοιτητική στέγη. Υπάρχουν, δηλαδή, πολλά ανοικτά μέτωπα, όταν έχει προηγηθεί ο Αύγουστος με τις θερινές εκπτώσεις, αλλά και τη «Λευκή Νύχτα» που υπήρξε πολύ μεγάλη κατανάλωση και πολλοί καταναλωτές έκαναν τις αγορές του επόμενου διαστήματος εκείνη τη βραδιά αξιοποιώντας τις πολύ καλές τιμές.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Απόστολος Οντόπουλος δήλωσε πως «μέχρι στιγμής η αγοραστική κίνηση στον τρέχοντα μήνα είναι μέτρια προς χαμηλή. Ο κόσμος έχει διάθεση για να αγοράσει στο πλαίσιο της ευρύτερης αλλαγής του ψυχολογικού κλίματος, αλλά έχει διαθέσει πόρους προς άλλες ανάγκες, όπως πληρωμή φόρων, αγορά σχολικών ειδών, κάλυψη φοιτητικών δαπανών. Άλλωστε ο Σεπτέμβριος έχει αυτές τις ιδιαιτερότητες. Βέβαια οι έμποροι από την πλευρά τους προσπαθούν να προσελκύουν τους καταναλωτές με τις προσφορές σε διάφορα εμπορικά είδη που είναι σε εξέλιξη και οποίες κατά μέσο όρο κυμαίνονται μεταξύ 10-30%. Ας ελπίσουμε ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί στο προσεχές διάστημα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το