Τοπικά

Σε ρυθμούς πανελλαδικών το Κοινωνικό Φροντιστήριο – Περίπου 30 μαθητές θα συμμετάσχουν φέτος στις εξετάσεις

Στην τελική ευθεία βρίσκεται και το Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου με περίπου 30 μαθητές να παίρνουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις, που αρχίζουν στις 15 Ιουνίου. Επίσης συνεχίζονται οι εγγραφές μέχρι 10 Ιουνίου για τους μαθητές που θα φοιτήσουν τη σχολική χρονιά 2020-2021 στη Γ’ Τάξη Λυκείου.
Σε φουλ ρυθμούς κινείται και το Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου, αφού 30 περίπου μαθητές θα πάρουν μέρος στις πανελλήνιες εξετάσεις. «Συνολικά τα μαθήματα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο παρακολούθησαν φέτος κατά τη σχολική χρονιά 2019-2020 περίπου 90 μαθητές. Τα μαθήματα που διδάσκονται, είναι αυτά που εξετάζονται οι μαθητές στις πανελλήνιες εξετάσεις, με την προϋπόθεση να υπάρχουν καθηγητές» τόνισε ο κ. Γιώργος Μέρκατας, φιλόλογος και πρόεδρος του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Βόλου.
Για τη χρονιά που ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες, διδάχθηκαν σχεδόν όλα τα μαθήματα οι περίπου 90 μαθητές από τους 45 καθηγητές που εργάζονται εθελοντικά, ενώ την επόμενη σχολική χρονιά θα υπάρχει έλλειψη σε καθηγητή για το μάθημα των Μαθηματικών Κατεύθυνσης.

Εν τω μεταξύ έχουν ήδη αρχίσει οι εγγραφές για μαθητές που θα φοιτήσουν τον Σεπτέμβριο στη Γ’ Τάξη Λυκείου και οι οποίες θα διαρκέσουν έως 10 Ιουνίου, καθημερινά 12 μ. – 2 μ.μ., ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός.
«Τα μαθήματα θα αρχίσουν μετά τις 10 Ιουνίου, θα διαρκέσουν 1-1,5 μήνα και θα επαναρχίσουν τον Σεπτέμβριο. Οι εγγραφές για τους μαθητές των Α’ και Β’ Τάξεων του Λυκείου θα πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο, κατά τις ημερομηνίες που θα καθοριστούν από τη συνέλευση» τόνισε.
Το Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου φιλοξενείται στην οδό Τριανταφυλλίδη 74, στο «Άσυλο», στον πρώην παιδικό σταθμό «Αρίων», και συμπληρώνει 7 χρόνια λειτουργίας. Τα μαθήματα είναι μόνο για μαθητές του Λυκείου και διδάσκονται αυτά που εξετάζονται στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Μέρκατα, ο σκοπός του Κοινωνικού Φροντιστηρίου παραμένει ο ίδιος από την πρώτη χρονιά που άρχισε τη λειτουργία του και δεν είναι άλλος από το να αμβλύνονται οι κοινωνικές ανισότητες στην εκπαίδευση, βοηθώντας τους μαθητές που αδυνατούν οικονομικά, να παρακολουθήσουν μαθήματα και να πάρουν μέρος στις πανελλήνιες εξετάσεις.
«Από κει και πέρα γίνονται και κάποιες εκδηλώσεις για να ενισχύσουμε τους μαθητές στον επαγγελματικό προσανατολισμό και τη συμβουλευτική. Διαθέτουμε σταθμό συμβουλευτικής, στον οποίο μπορούν τα παιδιά να μιλήσουν με ειδικούς» σημείωσε για να συμπληρώσει: «Μπορούμε να καλύψουμε μέχρι συγκεκριμένο αριθμό μαθητών. Στόχος είναι να καλύψουμε τον μέγιστο δυνατό αριθμό και να έχουμε κοντά μας τους εθελοντές καθηγητές που πρέπει».
Όσον αφορά στην περίοδο του κορωνοϊού, ο ίδιος επισήμανε πως διακόπηκαν όλα τα μαθήματα για τους μαθητές της Α’ Λυκείου, της Β’ Λυκείου πραγματοποιήθηκαν κάποια μαθήματα, ενώ όλοι οι μαθητές της Γ’ Λυκείου έκαναν μαθήματα μέσω διαδικτύου.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για εγγραφή: Εκκαθαριστικό εφορίας (μέχρι 10.000) και από τους 2 γονείς, κάρτα ανεργίας (προαιρετική), αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο (φωτοτυπία), οποιοδήποτε έγγραφο πιστοποιεί ότι ανήκει ο ενδιαφερόμενος σε κάποια ειδική κατηγορία, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, ετήσια συνδρομή 60 ευρώ.
Να σημειωθεί πως οι πολύτεκνοι δεν χρειάζονται έγγραφο του συλλόγου τους, παρά μόνο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, ενώ οι εγγραφές γίνονται μόνο με παρουσία γονέα ή κηδεμόνα. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2421307982.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το