Τοπικά

Σε ρυθμούς Black Friday η εμπορική αγορά του Βόλου – Με προσφορές σε πολλά είδη από τα καταστήματα

Σε ρυθμούς Black Friday εισέρχεται από σήμερα η εμπορική αγορά της πόλης με τους καταναλωτές να αναμένουν με ενδιαφέρον την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου που παγκοσμίως γιορτάζεται φέτος.
Η μέρα αυτή καθιερώνεται πλέον ως μια ημερομηνία με δυναμική αγοραστική κίνηση για τα καταστήματα που βέβαια θα επιλέξουν να κάνουν προσφορές. Οι έμποροι της πόλης θυμούνται την περσινή μέρα με ικανοποίηση, καθώς η κατανάλωση κυμάνθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Εν πρώτοις αυτό που απασχολεί τους εμπόρους είναι να μην μετεξελιχθεί η Black Friday σε… Black Week, όπως είχε συμβεί πέρυσι, με αποτέλεσμα να είναι μειωμένα τα έσοδα στις γιορτές των Χριστουγέννων, καθώς οι καταναλωτές διέθεσαν ένα σημαντικό μέρος του προϋπολογισμού τους σε αυτή την περίοδο κάνοντας αγορές μεταξύ άλλων και σε ηλεκτρικές συσκευές.
«Φαίνεται πως φέτος τα καταστήματα και ειδικά τα πολυκαταστήματα κινούνται πιο μαζεμένα σε αυτό το θέμα και δεν θα έχουμε πολυήμερες προσφορές, αλλά μόνο για την Παρασκευή ή μία-δυό μέρες ακόμη. Βέβαια περιμένουμε πως θα διαμορφωθεί και η κατάσταση από χθες για να έχουμε καλύτερη εικόνα» τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Απόστολος Οντόπουλος που πρόσθεσε πως η αγορά κινείται σε ρυθμούς Black Friday και το ενδιαφέρον στρέφεται εκεί.

Βέβαια ήδη τα καταστήματα αρχίζουν και προβάλλουν τις προσφορές τους ενημερώνοντας το καταναλωτικό κοινό για τις ευκαιρίες που υπάρχουν στην αγορά κάποιων ειδών.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου πρόσθεσε πως χρόνο με τον χρόνο η κατανάλωση στην Black Friday που είναι ένα ξενόφερτο έθιμο, αυξάνεται συνεχώς. Πέρυσι τα καταστήματα που προχώρησαν σε προσφορές, είδαν να έχουν στα ταμεία τους τζίρους που αντιστοιχούσαν στα Χριστούγεννα».
Ο κ. Οντόπουλος πρόσθεσε πως η διακύμανση των προσφορών από τα καταστήματα θα έχει μεγάλο εύρος, καθώς μπορεί να φτάσει ακόμη και το 70%. Βέβαια κατά μέσο όρο θα κυμανθούν στο 20-30%.
Ένα άλλο «έθιμο» που έχει δημιουργηθεί τη μέρα της Black Friday είναι η λεγόμενη «κοπάνα» των μαθητών από το σχολείο που την έχουν κάνει σχολική ημιαργία. Οι μαθητές που αποτελούν ένα δυναμικό καταναλωτικό κοινό, επιδιώκουν να βρίσκονται από νωρίς το μεσημέρι στην αγορά για να προλάβουν τα είδη που βρίσκονται σε προσφορά, με αποτέλεσμα να παρατηρείται για αυτή τη μέρα το φαινόμενο της κοπάνας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το