Τοπικά

Σε πτώση της τάσης του ρεύματος οφείλονται οι υψηλές τιμές ρύπανσης που κατέγραψαν χθες οι μετρητές της Περιφέρειας

Σε πτώση της τάσης του ρεύματος οφείλονται, σύμφωνα με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι υψηλές τιμές ατμοσφαιρικής ρύπανσης που κατέγραψαν το μεσημέρι της Πρωτομαγιάς οι σταθμοί μέτρησης στον Βόλο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, χθες το μεσημέρι Παρασκευή 1-5-2020, το Τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων και η Προϊσταμένη κ. Παπακωνσταντίνου, διαπίστωσαν πτώση της τάσης του ρεύματος (187), η οποία σημειωτέον καταγράφεται στις ενδείξεις του σταθμού μέτρησης, στην περιοχή όπου βρίσκεται εγκατεστημένος ο σταθμός μέτρησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Βασσάνη με Γαζή, με αποτέλεσμα τη μη σωστή λειτουργία των αναλυτών του σταθμού μέτρησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας (εσφαλμένες τιμές, η απότομη αύξηση των οποίων 1000% δεν αιτιολογείται για κανέναν λόγο όπως είναι προφανές).

Το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον τομεάρχη εκμετάλλευσης της ΔΕΔΔΗΕ κ. Μπέη επικρατεί μέχρι και αυτή την ώρα, (π.χ. Σάββατο 2-5-2020 στις 10 το πρωί σημειώθηκε εκτός από πτώση τάσης και διακοπή ρεύματος). Αποτέλεσμα είναι η μη σωστή λειτουργία των αναλυτών και η αποτύπωση λαθεμένων μετρήσεων (κάποιες στιγμές είναι μηδενικές και την ίδια στιγμή γίνονται αυτομάτως μεγάλες).
Εξ’ού και ο δεύτερος σταθμός της ΔΕΣΕ, μετά από αντίστοιχες αυξομειώσεις της τάσης και διακοπή του ρεύματος από την 30η Απριλίου μέχρι και σήμερα, παρουσιάζει διακοπή στη λειτουργία των αναλυτών του, καθώς το λογισμικό του, δεν εξασφαλίζει την αυτόματη επανεκκίνηση του. Μετά την επαναφορά του ρεύματος, ο σταθμός θα λειτουργήσει και πάλι κανονικά.
Το πρόβλημα θα αποκατασταθεί τις επόμενες ώρες καθ’ ότι μετέβη συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή όπως μας ενημέρωσε ο κ. Μπέης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το