Τοπικά

Σε Πτελεό και Αχίλλειο «χτύπησαν» οι απατεώνες τεχνικοί της …Microsoft

Σε κατοίκους του Πτελεού και του Αχιλλείου τηλεφωνεί τις τελευταίες μέρες ο… Steven, ο οποίος δηλώνει πως εργάζεται στη Microsoft.
Ανενόχλητοι συνεχίζουν τη δράση τους οι απατεώνες που προσποιούνται τους τεχνικούς της Microsoft και έχουν «βομβαρδίσει» στα τηλέφωνα δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες πολίτες σε Αλόννησο, Σκιάθο, ενώ καταγγελίες έγιναν και για τηλεφωνήματα στη Σκόπελο.
Mετά τον σχηματισμό δικογραφίας από το Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου σε βάρος δύο άγνωστων δραστών, ενός άνδρα και μίας γυναίκας, για το αδίκημα της απάτης, οι δράστες -αν πρόκειται για τους ίδιους και δεν χρησιμοποιούν και άλλοι αυτό το τέχνασμα- «χτύπησαν» στον Πτελεό και το Αχίλλειο. Δύο γειτονιές είναι στο πόδι με καταιγισμό τηλεφωνημάτων που γίνονται πάντα τις ίδιες ώρες. Οι απατεώνες τηλεφωνούν στα σταθερά τηλέφωνα στις 7 και στις 11 το πρωί αλλά και στις 4 απόγευμα. Την τελευταία εβδομάδα οι δράστες τηλεφώνησαν σε τουλάχιστον δέκα σπίτια στην ίδια γειτονιά του Πτελεού προσπαθώντας να βρουν το επόμενο θύμα τους, ενώ να αναφερθεί ότι ο τηλεφωνικός αριθμός φαίνεται πως έχει έδρα τη Μ. Βρετανία. Προς το παρόν, στα δίχτυα τους δεν έχει πιαστεί κανένας πολίτης στην περιοχή, ωστόσο φαίνεται πως οι απατεώνες δεν έχουν σκοπό να σταματήσουν εδώ καθώς έχουν βάλει στο στόχαστρο όλη την περιοχή της Μαγνησίας.

Κάτοικος της περιοχής δέχθηκε τηλεφώνημα από άνδρα απατεώνα που συστήθηκε ως τεχνικός της Microsoft και μιλώντας του αγγλικά με περίεργη προφορά, του ζήτησε να ανοίξει τον υπολογιστή του για να προχωρήσει σε έλεγχο ασφαλείας προκειμένου να προστατεύσει τη συσκευή του. Ο πολίτης που ήταν υποψιασμένος ζήτησε τα στοιχεία του «υπαλλήλου» και τότε ο απατεώνας του έκλεισε το τηλέφωνο. Στο μεταξύ, ο ίδιος πολίτης ενημέρωσε για το περιστατικό την αστυνομία αλλά και τον ΟΤΕ, που του εξήγησε ότι έχει τη δυνατότητα να κάνει φραγή τέτοιων κλήσεων στο σταθερό του τηλέφωνο. Οι απατεώνες φαίνεται πως καλούν τηλέφωνα ανά περιοχή χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να γνωρίζουν τα στοιχεία αυτού που καλούν. Και αυτό φαίνεται από το τηλεφώνημα που έκαναν σε μία 98χρονη γυναίκα στον Πτελεό, η οποία φυσικά δεν είχε υπολογιστή και δεν γνώριζε τη Microsoft.
Μπορεί στον Πτελεό να μην υπήρξαν θύματα, όπως στη Σκιάθο όπου 72χρονος που έκανε ό,τι του ζήτησαν με αποτέλεσμα να καταφέρουν να μεταφέρουν 200 ευρώ από τον λογαριασμό του, αλλά και μόνο τα τηλεφωνήματα έχουν ανησυχήσει τους κατοίκους. «Τηλεφωνούν στις 7 το πρωί και ανησυχούμε μήπως έπαθε κάτι κάποιος συγγενής μας» δήλωσε κάτοικος της περιοχής στη «Θ».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το