Τοπικά

Σε ποιούς δρόμους θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές του Δήμου Βόλου

Ο Δήμος Βόλου έκρινε πως  για την εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών τόσο της ένδυσης-υπόδησης όσο και των οπωρολαχανικών, υπάρχει ανάγκη μετακίνησης με σκοπό  την εξυπηρέτηση των αναγκών των πωλητών, των μόνιμων κατοίκων και του καταναλωτικού κοινού.  Το τμήμα Εμπορίου του Δήμου Βόλου, εκτίμησε πως , λόγω και της διαμαρτυρίας πολλών πολιτών πρέπει να εφαρμοστεί η απόφαση  έτσι ώστε να αποφορτιστεί η χρόνια επιβάρυνση ορισμένων και μόνο περιοχών. Η προϊσταμένη του τμήματος τόνισε δε ότι μέλημα και προτεραιότητα του Δήμου είναι να βρεθεί μια μόνιμη λύση για τη λειτουργία των Λαϊκών Αγορών – και γίνονται πολλές σκέψεις προς αυτή τη κατεύθυνση είτε με την εύρεση χώρου ώστε να γίνει στεγασμένη Λαϊκή Αγορά είτε επεξεργαζόμενοι άλλες προτάσεις – ώστε να τεθεί τέρμα στην ταλαιπωρία τόσο των εργαζομένων – πωλητών όσο και των πολιτών.

Ο  κ. Αϊβαζόγλου Ανδρέας, εκπρόσωπος της Ένωσης Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών – Ειδών Ένδυσης Υπόδησης και Οικιακής Χρήσης Περιφερειακής Ένωσης Μαγνησίας «ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ», έχει εκφράσει  τη δυσαρέσκειά του για την έλλειψη στήριξης από το Δήμο. Δήλωσε την αντίθεσή του
για τη μετακίνηση των Λαϊκών Αγορών όπως προβλέπεται από την  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Επιπλέον εκφράστηκε αρνητικά για την προοπτική στεγασμένης Λαϊκής Αγοράς τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι θα χαθεί ο «φολκλόρ» χαρακτήρας της Λαϊκής Αγοράς.

Οι κ.κ. Δεληγιάννης Παύλος και Τσακανίκας Απόστολος, εκπρόσωποι των Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Ν.Μαγνησίας και Οπωρολαχανικών Ν.Μαγνησίας  υποστήριξαν αμφότεροι ότι η κατάσταση είναι λάθος  να αλλάξει επί του παρόντος, δεδομένων των συνθηκών λόγω κορωνοϊού. Ο κος Τσακανίκας πρόσθεσε ότι τόσο οι παραγωγοί όσο και οι μικροπωλητές βρίσκονται σε δεινή θέση και τα πράγματα θα χειροτερέψουν αν ισχύσουν οι προτάσεις της νέας κανονιστικής απόφασης γιατί ενώ προς το παρόν εργάζονται δώδεκα ημέρες το μήνα, αυτές θα μειωθούν στις οκτώ.

Η απόφαση για το που θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές και η οποία θα ψηφιστεί στο δημοτικό συμβούλιο, είναι οι εξής:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΟΛΟΥ:
α) Ένδυση-Υπόδηση: ΤΕΤΑΡΤΗ ανά τρίμηνο στην οδό ΠΕΡΡΑΙΒΟΥ από ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ έως ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΟΥ και στην οδό ΣΤΡ. ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ από ΖΑΧΟΥ έως ΒΑΣΣΑΝΗ.
β) Ένδυση-Υπόδηση: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ όλο το έτος στην οδό ΛΑΧΑΝΑ από ΑΛΜΥΡΟΥ έως ΒΟΤΣΗ και στην κάθετη αυτής οδό ΛΗΜΝΟΥ από ΚΙΛΚΙΣ έως ΕΛΑΣΣΟΝΟΣ.
γ) Οπωρολαχανικά: ΤΡΙΤΗ ανά δίμηνο στην οδό ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ από ΗΦΑΙΣΤΟΥ έως ΔΗΜ. ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΟΥ και στην οδό ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΟΣ από ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ έως ΟΡΜΙΝΙΟΥ.
δ) Οπωρολαχανικά: ΣΑΒΒΑΤΟ ανά δίμηνο: στην οδό ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ από ΑΛΑΜΑΝΑΣ έως ΣΙΝΙΩΡΗ, στην οδό ΥΨΗΛΑΝΤΟΥ από ΛΑΡΙΣΗΣ έως ΝΙΚΗΤΑΡΑ καθώς και στην οδό ΜΑΥΡΟΓΕΝΟΥΣ από ΥΨΗΛΑΝΤΟΥ έως ΓΙΑΤΡΑΚΟΥ (ψάρια).

2. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ:
α) Ένδυση-υπόδηση: ΔΕΥΤΕΡΑ όλο το έτος η λαϊκή αγορά μεταφέρεται στην Δημοτική Ενότητα Αγριάς.
β) Ένδυση-υπόδηση: ΠΕΜΠΤΗ ανά τρίμηνο στο πάρκο της ΒΑΜΒΑΚΟΥΡΓΙΑΣ [ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ (ΑΠΟ ΠΕΡΙΝΘΟΥ ΕΩΣ ΤΡΙΝΟΒΟΥ), ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΟΝΤΟΥ (ΑΠΟ ΠΕΡΙΝΘΟΥ ΕΩΣ ΤΡΙΝΟΒΟΥ), ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΤΡΙΝΟΒΟΥ (ΑΠΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΕΩΣ ΠΟΝΤΟΥ) ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΟΣ (ΑΠΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΕΩΣ ΠΟΝΤΟΥ)] και στην οδό ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ από ΔΟΡΥΛΑΙΟΥ έως ΤΡΟΙΑΣ .
γ) Ένδυση-υπόδηση: ΣΑΒΒΑΤΟ όλο το έτος στο πάρκο της ΒΑΜΒΑΚΟΥΡΓΙΑΣ και συγκεκριμένα στην οδό ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ από ΠΕΡΙΝΘΟΥ έως ΤΡΙΝΟΒΟΥ, στην οδό ΠΟΝΤΟΥ από ΠΕΡΙΝΘΟΥ έως ΤΡΙΝΟΒΟΥ, στην οδό ΤΡΙΝΟΒΟΥ από ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ έως ΠΟΝΤΟΥ και στην οδό ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΟΣ από ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ έως ΠΟΝΤΟΥ.

3. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΓΡΙΑΣ:
α) Ένδυση-υπόδηση: ΔΕΥΤΕΡΑ όλο το έτος στην οδό ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ από ΔΗΜ. ΠΑΡΑΘΥΡΗ έως ΔΩΔΕΚΑ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ και την κάθετη ΑΝΩΝΥΜΗ ΟΔΟ, μαζί με τη λαϊκή αγορά οπωρολαχανικών .

ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΟΠΩΡΟΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

ΔΕΥΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΓΡΙΑΣ: (ΟΛΟ ΤΟ ΕΤΟΣ)
ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΤΩΝ 12 ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΠΑΡΑΘΥΡΗ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΗ ΚΑΘΕΤΗ ΟΔΟ (ΠΕΡΙΟΧΗ ΨΥΓΕΙΑ)

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ: (ΑΝΑ ΤΡΙΜΗΝΟ)
α. ΣΤΗΝ Ο∆Ο Μ. ΜΕΡΚΟΥΡΗ (ΣΤΑ∆ΙΟΥ) ΑΠΟ ΜΑΙΑΝ∆ΡΟΥ ΕΩΣ ΜΑΝ∆ΗΛΑΡΑ
β. ΣΤΗΝ Ο∆Ο ΕΥΦΡΑΙΜΙ∆ΟΥ ΑΠΟ ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ ΕΩΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
γ. ΣΤΗΝ Ο∆Ο ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ ΕΩΣ Λ. ΕΙΡΗΝΗΣ
δ. ΣΤΗΝ Ο∆Ο ΘΗΡΩΝ ΑΠΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ

ΤΡΙΤΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ: (ΟΛΟ ΤΟ ΕΤΟΣ) ΣΤΗΝ ΟΔΟ 30ΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΟΛΟΥ: (ΑΝΑ ΤΡΙΜΗΝΟ)
α. ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ (ΑΠΟ ΗΦΑΙΣΤΟΥ ΕΩΣ ΔΗΜ.ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΟΥ)
β. ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΟΣ ΑΠΟ ΟΡΜΙΝΙΟΥ ΕΩΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ)

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΟΛΟΥ: (ΑΝΑ ΔΙΜΗΝΟ)
α. ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΙΑΤΡΙΔΗ ΕΩΣ ΑΝΑΚΑΣΙΑΣ
β. ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΑΛ. ΜΕΡΟΥ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΗ ΠΑΡΟΔΟ ΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ ΑΠΟ ΙΩΛΚΟΥ ΕΩΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΟΛΟΥ: (ΑΝΑ ΔΙΜΗΝΟ)
α. ΣΤΗΝ ΟΔΟ Δ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΑΠΟ ΙΩΛΚΟΥ-ΚΟΥΤΑΡΕΛΙΑ ΕΩΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥ
β. ΣΤΗΝ ΟΔΟ Λ. ΒΥΡΩΝΟΣ ΑΠΟ ΚΟΥΤΑΡΕΛΙΑ ΕΩΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ
γ. ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΙΩΛΚΟΥ-ΚΟΥΤΑΡΕΛΙΑ (ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ ΤΩΝ ΟΔΩΝ) ΕΩΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ: (ΑΝΑ ΤΡΙΜΗΝΟ)
α. ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΑΠΟ ΔΟΡΥΛΑΙΟΥ ΕΩΣ ΔΑΒΑΚΗ
β. ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΑΠΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΕΩΣ ΑΓ. ΦΩΤΕΙΝΗΣ & ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΑΠΟ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΕΩΣ ΔΑΒΑΚΗ

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΟΛΟΥ: (ΑΝΑ ΔΙΜΗΝΟ)
α. ΣΤΗΝ ΟΔΟ Ρ. ΦΕΡΡΑΙΟΥ ΑΠΟ ΟΓΛ ΕΩΣ ΚΑΡΑΊΣΚΑΚΗ
β. ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΟΓΛ ΕΩΣ ΚΑΡΑΊΣΚΑΚΗ
γ. ΣΤΗΝ ΟΔΟ Δ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΑΠΟ ΟΓΛ ΕΩΣ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΟΛΟΥ: (ΑΝΑ ΔΙΜΗΝΟ)
α. ΣΤΗΝ ΟΔΟ Γ. ΔΗΜΟΥ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΤΑΛΗ ΕΩΣ ΚΥΠΡΟΥ
β. ΣΤΗΝ ΟΔΟ Γ. ΔΗΜΟΥ ΑΠΟ ΙΩΛΚΟΥ ΕΩΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ & ΕΠΙ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΑΠΟ Γ. ΔΗΜΟΥ ΕΩΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΟΛΟΥ: (ΑΝΑ ΔΙΜΗΝΟ)
α. ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΑΠΟ ΑΛΑΜΑΝΑΣ ΕΩΣ ΣΙΝΙΩΡΗ
β. ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΥΨΗΛΑΝΤΟΥ ΑΠΟ ΛΑΡΙΣΗΣ ΕΩΣ ΝΙΚΗΤΑΡΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΜΑΥΡΟΓΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΥΨΗΛΑΝΤΟΥ ΕΩΣ ΓΙΑΤΡΑΚΟΥ (ΓΙΑ ΤΑ ΨΑΡΙΑ).

ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΕΝΔΥΣΗΣ-ΥΠΟΔΗΣΗΣ

 ΔΕΥΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΓΡΙΑΣ: (ΟΛΟ ΤΟ ΕΤΟΣ) ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΤΩΝ 12 ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΠΑΡΑΘΥΡΗ ΚΑΙ ΑΝΩΜΥΜΗ ΚΑΘΕΤΗ ΟΔΟ (ΠΕΡΙΟΧΗ ΨΥΓΕΙΑ)

 ΤΡΙΤΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ: (ΟΛΟ ΤΟ ΕΤΟΣ) ΣΤΗΝ ΟΔΟ 30ΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ  ΚΥΠΡΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΟΛΟΥ: (ΑΝΑ ΔΙΜΗΝΟ)
α. ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΕΡΡΑΙΒΟΥ ΑΠΟ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΕΩΣ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΟΥ
β. ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΣΤΡ.ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ ΑΠΟ ΖΑΧΟΥ ΕΩΣ ΒΑΣΣΑΝΗ

ΠΕΜΠΤΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ: (ΑΝΑ ΤΡΙΜΗΝΟ)
α. ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΒΑΜΒΑΚΟΥΡΓΙΑΣ [ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ (ΑΠΟ ΠΕΡΙΝΘΟΥ ΕΩΣ ΤΡΙΝΟΒΟΥ), ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΟΝΤΟΥ (ΑΠΟ ΠΕΡΙΝΘΟΥ ΕΩΣ ΤΡΙΝΟΒΟΥ), ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΤΡΙΝΟΒΟΥ (ΑΠΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΕΩΣ ΠΟΝΤΟΥ) ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΟΣ (ΑΠΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΕΩΣ ΠΟΝΤΟΥ)
β. ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΑΠΟ ΔΟΡΥΛΑΙΟΥ ΕΩΣ ΤΡΟΙΑΣ

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΟΛΟΥ: (ΟΛΟ ΤΟ ΕΤΟΣ)
ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΛΑΧΑΝΑ ΑΠΟ ΑΛΜΥΡΟΥ ΕΩΣ ΒΟΤΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕΤΗ ΑΥΤΗΣ ΟΔΟ ΛΗΜΝΟΥ ΑΠΟ ΚΙΛΚΙΣ ΕΩΣ ΕΛΑΣΣΩΝΟΣ.

 ΣΑΒΒΑΤΟ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ: (ΟΛΟ ΤΟ ΕΤΟΣ)
ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΒΑΜΒΑΚΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ (ΑΠΟ ΠΕΡΙΝΘΟΥ ΕΩΣ ΤΡΙΝΟΒΟΥ), ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΟΝΤΟΥ (ΑΠΟ ΠΕΡΙΝΘΟΥ ΕΩΣ ΤΡΙΝΟΒΟΥ), ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΤΡΙΝΟΒΟΥ (ΑΠΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΕΩΣ ΠΟΝΤΟΥ) ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΟΣ (ΑΠΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΕΩΣ ΠΟΝΤΟΥ).

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το