Τοπικά

Σε ποιες περιοχές θα τοποθετηθούν οι 20.000 «έξυπνοι» υδρομετρητές από τη ΔΕΥΑΜΒ

Η ΔΕΥΑΜΒ θα προχωρήσει στη δημοπράτηση για την «προμήθεια και εγκατάσταση 20.000 ευφυών υδρομετρητών και ναβάθμιση της ηλεκτρονικής διαχείρισης του δικτύου διανομής πόσιμου νερού με 15.172.000,00€,.

Τα υδρόμετρα θα τοποθετηθούν σε οικιακούς καταναλωτές στις ζώνες ύδρευσης Νέας Δημητριάδας και της περιοχής που περικλείεται από τις οδούς Ρ. Φεραίου, Άναυρο, Γιάννη Δήμου, Κασσαβέτη, Μαβίλη, Κύπρου, Γιάννη Δήμου, Κραυσίδωνα. Η αρχιτεκτονική λειτουργίας των υδρομετρητών είναι ασύρματη, αποτελούμενη από ενδιάμεσους αναμεταδότες, συγκεντρωτές σε καθορισμένα σημεία των υδρευτικών ζωνών, καθώς και από ειδικό εξοπλισμό (hardware/ software) στον Κεντρικό Σταθμό Ελέγχου της ΔΕΥΑΜΒ ο οποίος θα λαμβάνει, επεξεργάζεται και παρουσιάζει τα δεδομένα.
Πιο συγκεκριμένα, το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για:
Την εξοικονόμηση του πόσιμου νερού και τη μείωση της μη καταμετρούμενης κατανάλωσης, μέσω της εγκατάστασης ευφυών οικιακών υδρομέτρων AMR (Automatic Meter Reading) σε συγκεκριμένες ζώνες ύδρευσης του Δήμου Βόλου.
Τη δημιουργία σύγχρονου και ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος στον Κεντρικό Σταθμό Ελέγχου της ΔΕΥΑΜΒ, με αναβαθμισμένες δυνατότητες on line παρακολούθησης κρίσιμων παραμέτρων νερού.
Με το έργο , επιτυγχάνεται η αναβάθμιση και η επέκταση των συστημάτων τεχνολογίας που διαθέτει η υπηρεσία, σχετικά με την μείωση των απωλειών νερού, την διαρκή online παρακολούθηση κρίσιμων παραμέτρων ύδρευσης και την αύξηση της ποιότητας του νερού που φτάνει στους καταναλωτές.
Στο μεταξύ, αίτημα χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης
« θα καταθέσει η ΔΕΥΑΜΒ για την αξιοποίηση υδατικών πόρων του Βόρειου – Δυτικού Μετώπου που θα επιτρέψουν την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και την βελτίωση της ποιότητας του πόσιμου νερού.
Τα έργα που απαιτούν συνολική χρηματοδότηση 35.000.000 ευρώ είναι τα εξής:
Υδρομάστευση των πηγών Φλάμπουρο, Καρβουνιάρικα, Βλαχογιάννη, διάταξη διύλησης και τροφοδότηση της υφιστάμενης δεξαμενής Μεσιακό Ίσιωμα’, προϋπολογισμού 5.900.000,00€ χωρίς τον Φ.Π.Α.,
Αντικατάσταση του υφιστάμενου εξωτερικού υδραγωγείου από το φρεάτιο Μάνας Πορταριάς έως τη Δεξαμενή Γηροκομείου Βόλου συμπεριλαμβανομένων των έργων κεφαλής δικτύου’, προϋπολογισμού 3.000.000,00€ χωρίς τον Φ.Π.Α.
‘Έργα ενίσχυσης του υδραγωγείου των Δ.Ε. Σέσκλου και Ν. Αγχιάλου Δ. Βόλου (Δυτικού Μετώπου)’, προϋπολογισμού 2.500.000,00€ χωρίς τον Φ.Π.Α.
‘Εκσυγχρονισμός δικτύου ύδρευσης των οικισμών Πορταριάς, Κατηχωρίου και Α. Μεριάς Δ. Βόλου’, προϋπολογισμού 2.100.000,00€ χωρίς τον Φ.Π.Α.
‘Εκσυγχρονισμός δικτύου ύδρευσης Ν. Αγχιάλου Δ. Βόλου’, προϋπολογισμού 3.000.000,00€ χωρίς τον Φ.Π.Α.
‘Βασικός μελετητής έργων αξιοποίησης υδατικών πόρων Βόρειου – Δυτικού Μετώπου για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και τη βελτίωση της ποιότητας του πόσιμου νερού στο Δ. Βόλου’, προϋπολογισμού 100.000,00€ πλέον Φ.Π.Α.
‘Αυτεπιστασία Αρχαιολογίας’, προϋπολογισμού 425.000,00€ μισθοδοσίας προσωπικού και προμηθειών υλικών και υπηρεσιών περιλαμβανομένου του αναλογούντος Φ.Π.Α.
‘Προμήθεια και εγκατάσταση 20.000 ευφυών υδρομετρητών – Αναβάθμιση της ηλεκτρονικής διαχείρισης του δικτύου διανομής πόσιμου νερού και των δικαιωμάτων του καταναλωτή΄, προϋπολογισμού 15.172.000,00€ πλέον Φ.Π.Α.
Με την υλοποίηση των έργων εκτιμάται ότι θα εξοικονομηθεί επιπλέον ποσότητα πηγαίου πόσιμου νερού περίπου 4,8εκ. m³ σε ετήσια βάση και, σε συνδυασμό με τη μείωση της λειτουργίας των υφιστάμενων Γεωτρήσεων, θα βελτιωθεί σημαντικά η ποιότητα του παρεχόμενου ύδατος για ανθρώπινη κατανάλωση για 129.000 κατοίκους.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το