Τοπικά

Σε πλήρη εγκατάλειψη το «Βασδέκειο» Αθλητικό Κέντρο

Αποτελεί το μεγαλύτερο ανοιχτό αθλητικό κέντρο στη Νέα Ιωνία και είναι το «καμάρι» της περιοχής, όπου δεκάδες άνθρωποι, από μικρά παιδιά έως και μεγαλύτερα σε ηλικία άτομα, το επισκέπτονται τα απογεύματα για να αθληθούν. Δυστυχώς, όμως, η εγκατάλειψη είναι εμφανής, με περιοίκους και αθλούμενους να διαμαρτύρονται και να ζητούν τη συντήρηση και επιδιόρθωσή του.

 

Το ταρτάν του στίβου θέλει επιδιόρθωση
Το ταρτάν του στίβου θέλει επιδιόρθωση

Το Αθλητικό Κέντρο «Βασδέκειο» έχει αφεθεί στην τύχη του και η εγκατάλειψη είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Οι περίοικοι, αλλά και οι ίδιοι οι αθλούμενοι ζητούν την άμεση συντήρηση, τουλάχιστον στα απαραίτητα και την επιδιόρθωση στα «κακώς κείμενα».

Κουτιά με καλώδια δεν είναι ασφαλισμένα
Κουτιά με καλώδια δεν είναι ασφαλισμένα

Κάθε απόγευμα άτομα κάθε ηλικίας, από μικρά παιδιά έως και μεγάλοι σε ηλικία άνθρωποι, επισκέπτονται το «Βασδέκειο» για να αθληθούν, να περάσουν κάποιες ώρες μακριά από προβλήματα και σκοτούρες της σημερινής εποχής, αλλά και να συναναστραφούν με φίλους και γνωστούς, σε μια συνοικία όπου ο όρος γειτονιά είναι ακόμη ισχυρός.
Μπορεί οι πόροι να έχουν λιγοστέψει για δομές και χώρους άθλησης, όπως περίοικοι τονίζουν, όμως με λίγα χρήματα, σωστή και οργανωμένη συντήρηση, το «Βασδέκειο» θα άλλαζε εικόνα, ενώ θα ήταν και πιο «ελκυστικό» για άθληση.

Σωρός από χόρτα που έχει αφεθεί σε μια άκρη
Σωρός από χόρτα που έχει αφεθεί σε μια άκρη

Το Αθλητικό Κέντρο «Βασδέκειο» αποτελείται από ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, ένα γήπεδο καλαθοσφαίρισης, ένα σκάμμα και έναν περιμετρικό στίβο με ταρτάν.
Η «Θ» βρέθηκε στο «Βασδέκειο» την περασμένη Πέμπτη το απόγευμα, συνομιλώντας με αθλούμενους, ενώ κατέγραψε και απαθανάτισε τις εικόνες εγκατάλειψης, που επικρατούν χρόνια τώρα, μαζί με τις σημαντικές ελλείψεις, οι οποίες είναι επικίνδυνες, αλλά μπορούν να είναι και μοιραίες σε κάποιες περιπτώσεις, όταν στον χώρο υπάρχουν και μικρά παιδιά.
Σκουπίδια υπάρχουν σχεδόν παντού, χόρτα που χρειάζονται αποψίλωση, σίδερα που προεξέχουν από τοιχίο, το ταρτάν του στίβου έχει διαβρωθεί και χρειάζεται επισκευή, κλαδιά από φυτά προεξέχουν και βρίσκονται μέσα στο ταρτάν του στίβου, στις κολόνες φωτισμού υπάρχουν κουτιά με καλώδια, τα οποία δεν είναι ασφαλισμένα, όλοι οι τοίχοι είναι καλυμμένοι από συνθήματα, είναι μερικές από τις εικόνες, που μπορεί κάποιος να αντικρίσει στο «Βασδέκειο».

Το σκάμμα έχει καλυφθεί από θάμνους και χόρτα
Το σκάμμα έχει καλυφθεί από θάμνους και χόρτα

Η «λίστα» έχει και συνέχεια: Σκουπίδια και χόρτα κάτω από τους πάγκους στο γήπεδο ποδοσφαίρου, το σκάμμα για τις ανάγκες του άλματος εις μήκος έχει καλυφθεί από θάμνους και χόρτα, πεταμένες πινακίδες διαφήμισης, παρατημένα σκουριασμένα σίδερα και τέρματα ποδοσφαίρου, σωρός από κομμένα χόρτα, φύλλα στις κερκίδες, σπασμένα και διαλυμένα καρεκλάκια έχουν πεταχτεί στις κερκίδες, είναι από τις εικόνες, που δεν τιμούν κανέναν και αποδεικνύουν την εγκατάλειψη του Αθλητικού Κέντρου.
«Πέντε εργασίες πρέπει να γίνουν για να αναδειχθεί το Αθλητικό Κέντρο και να μην έχει αυτή την εικόνα. Αθλούμαι στο «Βασδέκειο» αρκετό καιρό και η εικόνα που παρουσιάζει είναι αυτή της εγκατάλειψης. Μέχρι και φιδάκι έχω δει εδώ», τονίζει αθλούμενος.

Τα κλαδιά προεξέχουν μέσα στο ταρτάν
Τα κλαδιά προεξέχουν μέσα στο ταρτάν

Άλλος 67χρονος συνταξιούχος αναφέρει πως «αθλούμαι 20 χρόνια στο Αθλητικό Κέντρο και με πέντε-δέκα έργα μικρού κόστους ο χώρος θα άλλαζε εντελώς. Καταρχάς οι ζημιές που γίνονται, οφείλονται κυρίως στην έλλειψη νοοτροπίας και παιδείας. Υπάρχουν καλαθάκια και όμως, βλέπεις κάποιον να πετά τα σκουπίδια κάτω».
Ο ίδιος επισημαίνει ότι «με μια απλή κίνηση δεν θα υπήρχαν αυτά τα φαινόμενα. Και να γίνονταν αυτά τα πέντε-δέκα έργα, πρέπει να υπάρξει φύλαξη του χώρου, γιατί αλλιώς πάλι θα τα καταστρέψουν. Υπάρχει φύλακας για το κτίριο εσωτερικά, όμως δεν μπορεί να προσέχει και να φυλάει και τον εξωτερικό χώρο. Άλλωστε είναι επικίνδυνο».
Συνεχίζοντας ο 67χρονος αναφέρει ότι πριν λίγο καιρό μέχρι και δύο σύριγγες βρήκε στην άκρη του ταρτάν του στίβου, ενώ συζητώντας και με άλλους αθλούμενους και περίοικους έχουν αναφερθεί και άλλα κρούσματα με χρήση ναρκωτικών.

Παρατημένες διαφημιστικές πινακίδες
Παρατημένες διαφημιστικές πινακίδες

«Μετά τη 1 τα μεσάνυχτα στον χώρο του Αθλητικού Κέντρου επικρατεί χάος. Έχουν βρεθεί και άλλες φορές σύριγγες. Προσοχή για τα πιτσιρίκια», τόνισε περίοικος.
Ένας ηλικιωμένος κύριος, ο οποίος κατοικεί στη γύρω περιοχή, επισημαίνει ότι πρέπει να λυθεί πρώτα απ’ όλα το πρόβλημα του φωτισμού, που είναι ελλιπής. «Τα φώτα από τους προβολείς δεν λειτουργούν και ο μόνος φωτισμός είναι από τις μικρές κολόνες, με αποτέλεσμα να είναι ελλιπέστατος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αφημένα σκουριασμένα σίδερα από τέρματα
Αφημένα σκουριασμένα σίδερα από τέρματα
Κάτω από τον πάγκο χόρτα και σκουπίδια
Κάτω από τον πάγκο χόρτα και σκουπίδια
Από το τοιχίο προεξέχουν σκουριασμένα σίδερα
Από το τοιχίο προεξέχουν σκουριασμένα σίδερα
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το