Τοπικά

Σε πλήρη εγκατάλειψη ο εξωτερικός χώρος του Πανθεσσαλικού Σταδίου στη Νέα Ιωνία

Σε πολύ άσχημη κατάσταση βρίσκεται ο περιβάλλοντας εξωτερικός χώρος του Πανθεσσαλικού Σταδίου στη Νέα Ιωνία με την αγωνιστική περίοδο να είναι προ των πυλών. Το γήπεδο φέτος θα χρησιμοποιούν για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους στη Γ’ Εθνική οι ομάδες του Ολυμπιακού και της Νίκης, που σημαίνει ότι κάθε Κυριακή για την ποδοσφαιρική σεζόν 2017-2018 πολύς κόσμος θα επισκέπτεται το γήπεδο για να δουν από κοντά την αγαπημένη τους ομάδα. Όμως η εικόνα εξωτερικά του Πανθεσσαλικού Σταδίου δεν είναι η ενδεδειγμένη, με αρκετές επικίνδυνες παγίδες.

Ο περιβάλλοντας εξωτερικός χώρος του Πανθεσσαλικού Σταδίου, αν και σε λίγες ημέρες θα αρχίσει η νέα αγωνιστική περίοδος ποδοσφαίρου για τη Γ’ Εθνική, σε ένα γήπεδο που θα χρησιμοποιείται από τη Νίκη και τον Ολυμπιακό, βρίσκεται σε εγκατάλειψη.

Σε αρκετά φρεάτια όμβριων υδάτων έχουν φυτρώσει θάμνοι και δέντρα

Κάθε Κυριακή φέτος πολύς κόσμος αναμένεται να επισκέπτεται το Πανθεσσαλικό Στάδιο για να δει την αγαπημένη του ομάδα, αλλά η κατάσταση εξωτερικά του Πανθεσσαλικού Σταδίου δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση.

Ο περιβάλλοντας εξωτερικός χώρος του Πανθεσσαλικού Σταδίου θυμίζει «βομβαρδισμένο» τοπίο με τις εικόνες εγκατάλειψης να είναι εμφανείς για ένα γήπεδο που έπρεπε εσωτερικά, αλλά και εξωτερικά να είναι κόσμημα.

Μάλιστα ελλείψεις, που έχουν δημιουργηθεί από την εγκατάλειψη του χώρου, αλλά και από επιτήδειους, μπορεί να καταστούν επικίνδυνες για τους επισκέπτες του Πανθεσσαλικού, ενώ και η εικόνα δεν είναι και η καλύτερη δυνατή.

Η νησίδα είναι γεμάτη από απορρίμματα που βρίσκονται ανάμεσα στα χόρτα

Σχεδόν όλοι οι τοίχοι εξωτερικά του Πανθεσσαλικού Σταδίου και ιδίως στις εισόδους προς τις κερκίδες του γηπέδου είναι γεμάτοι από οπαδικά συνθήματα, με «γαλλικό» περιεχόμενο στην πλειοψηφία τους, αλλά και αφίσες από εκδηλώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί πριν αρκετό καιρό.

Σε φρεάτια όμβριων υδάτων, που έχουν να καθαριστούν πολύ καιρό, έχουν φυτρώσει και εμφανιστεί θάμνοι και προεξέχουν κλαδιά, ενώ κάποια από αυτά είναι γεμάτα με φερτές ύλες.
Από δεκάδες φρεάτια έχουν αφαιρεθεί τα σιδερένια καπάκια από τις «συμμορίες των σιδερικών», είναι γεμάτα από κάθε λογής σκουπίδια, πλαστικά και γυάλινα μπουκάλια και αλουμινένια κουτάκια κ.ά.

Το φρεάτιο, από το οποίο λείπει το καπάκι, είναι γεμάτο με σκουπίδια

Οι σχάρες που έχουν κλαπεί και αφαιρεθεί είναι πολύ επικίνδυνες για περιπατητές, επισκέπτες του Πανθεσσαλικού Σταδίου, αλλά και αυτοκινήτων που κινούνται στην περιοχή.
Η διαχωριστική νησίδα ανάμεσα στις δύο κατευθύνσεις κίνησης των οχημάτων είναι γεμάτο από απορρίμματα με κάθε λογής σκουπίδια να βρίσκονται ανάμεσα στα χόρτα, τα οποία έχουν θεριέψει, με αρκετούς εξωτερικούς χώρους του Πανθεσσαλικού Σταδίου να έχουν πάρα πολύ καιρό να καθαριστούν.

Ο τηλεφωνικός θάλαμος, που βρίσκεται εκτός του Πανθεσσαλικού, είναι διαλυμένος, γεμάτος συνθήματα, ενώ κάποιοι έχουν σπάσει τα τζάμια με τα γυαλιά να βρίσκονται πέριξ αυτού και έχουν καταστραφεί ενημερωτικές πινακίδες.

Λοΐζος Ασβεστάς

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το