Τοπικά

Σε πλατεία Δημάρχου Β. Καραμπερόπουλου θα μετονομαστεί η πλατεία συνοικισμού στο Βελεστίνο

Σε πλατεία Δημάρχου Βασιλείου Καραμπερόπουλου θα μετονομαστεί η πλατεία συνοικισμού στο Βελεστίνο, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρήγα Φεραίου και τη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Κοινότητας Βελεστίνου.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ρήγα Φεραίου Γ. Παπαδάμ, αναφέρθηκε στην πολυετή προσφορά του τ. δήμαρχου Βελεστίνου Βασιλείου Καραμπερόπουλου, εξήρε τη δραστηριότητά του και πρότεινε συμβολικά την ονομασία μιας κεντρικής πλατείας του Βελεστίνου, όπως είναι η πλατεία συνοικισμού, με το όνομά του.
Στη συνέχεια, έδωσε τον λόγο στον δήμαρχο κ. Δημήτριο Νασίκα, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Ο πρώην δήμαρχος Βελεστίνου Βασίλειος Καραμπερόπουλος, διετέλεσε επί τρεις τετραετίες δήμαρχος Βελεστίνου, με μεγάλη προσφορά στα κοινά και γενικότερα στην κοινωνία. Επίσης, από τα βιβλία του, στα οποία καταγράφονται ιστορικές και πολιτιστικές πληροφορίες για το Βελεστίνο και την ευρύτερη περιοχή, μπορούν στο μέλλον οι όποιοι ερευνητές της περιοχής, να αντλήσουν πολλά στοιχεία». Τέλος πρότεινε να ονομαστεί η πλατεία συνοικισμού του Βελεστίνου, σε πλατεία Δημάρχου Βασιλείου Καραμπερόπουλου.

Όπως προαναφέρθηκε, θετικά γνωμοδότησε το Συμβούλιο της Κοινότητας Βελεστίνου, το οποίο αρχικά είχε προτείνει να ονομαστεί η πάροδος Ρήγα Φεραίου, η οποία καταλήγει από τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον κεντρικό πεζόδρομο του Βελεστίνου ή την οδό Βελιγραδίου που βρίσκεται στην περιοχή του Ανδριάντα Ρήγα Φεραίου, σε οδό Δημάρχου Βασιλείου Καραμπερόπουλου στη μνήμη του.
Ωστόσο, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον Ιούλιο, το θέμα δεν συζητήθηκε και αναβλήθηκε, καθώς προέκυψαν νέες προτάσεις ονοματοδοσίας, με αποτέλεσμα να παραπεμφθεί εκ νέου στο Συμβούλιο της Κοινότητας Βελεστίνου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Βελεστίνου Γ. Παπατόλιας πρότεινε να μετονομαστεί η πλατεία συνοικισμού σε πλατεία Δημάρχου Βασιλείου Καραμπερόπουλου, αφού επί θητείας του έγινε ο εγκιβωτισμός του ρέματος και η ανάπλαση του χώρου.
Τα μέλη του Συμβουλίου Χρ. Σπαθής, Άννα Γιάτσιου, Χρ. Κολοκοτρώνης και Μιχ. Βαϊόπουλος συμφώνησαν με την προαναφερόμενη πρόταση, ενώ τα υπόλοιπα μέλη Γ. Καρτσώνας και Άλκηστη Σαββανακή, συμφώνησαν με την προϋπόθεση να ενημερωθεί και να συμφωνήσει η οικογένεια του αποβιώσαντος τέως δημάρχου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το