Τοπικά

Σε πιστοποιημένο ποδηλατόδρομο 92 χλμ στα Κανάλια θα διεξαχθούν οι πανελλήνιοι σχολικοί αγώνες ποδηλασίας

Την πιστοποίηση του ποδηλατοδρόμου 92 χιλιομέτρων στα Κανάλια ανακοίνωσε σήμερα ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης ενώ η συγκεκριμένη διαδρομή θα χρησιμοποιηθεί για τη διεξαγωγή των πανελληνίων σχολικών αγώνων ποδηλασίας με τη συμμετοχή 150 αθλητών και αθλητριών από όλη την Ελλάδα.
Σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα, ο κ. Σαβελίδης χαρακτήρισε την πιστοποίηση του ποδηλατοδρόμου ως επίτευγμα της εκπαίδευσης Μαγνησίας που έχει ως στόχο τον σχολικό αθλητισμό και βοηθά στην επίτευξη του ευ αγωνίζεσθαι για τους νέους. Τόνισε βέβαια πως η πιστοποίηση έγινε μετά από ενέργειες της υπεύθυνης σχολικής αγωγής της ΔΔΕ Ιωάννας Ράμου.

Ο ποδηλατόδρομος που πιστοποιήθηκε μετά από ενέργειες της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

“Πετύχαμε την πιστοποίηση μιας πολύ ωραίας διαδρομής και ελπίζουμε να παραδοθεί και στους αθλητές για την αξιοποίηση της. Αξίζουν συγχαρητήρια στην κ. Ράμου, στην ομοσπονδία ποδηλασίας, στον Δήμο  Ρήγα Φεραίου, στην αστυνομία, στο ΕΚΑΒ και σε όσους βοήθησαν στην πιστοποίηση του ποδηλατοδρόμου” δήλωσε ο κ. Σαβελίδης ενώ πρόσθεσε πως έχουν ενημερωθεί οι καταστηματάρχες καναλιών και περιβλέπτου να έχουν ανοιχτά τα καταστήματά τους την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων.

Η κ.Ράμου σημείωσε πως η ποδηλατική διαδρομή ήταν πρόταση των κ.  Κώστα και Νίκου Βολικάκη.  Όπως ανέφερε η διαδρομή ξεκινά από το γήπεδο των Καναλιών και καταλήγει στο Περίβλεπτο.  “Στόχος μας είναι οι πανελλήνιοι αγώνες να διεξάγονται πάντα σε αυτή τη διαδρομή” δήλωσε η κ. Ράμου ενώ ανέφερε πως μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή 120 μαθητές από όλη την Ελλάδα.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Τετάρτη 8 Μαΐου.  Αρχικά θα διεξαχθούν οι αγώνες ατομικής χρονομέτρησης (διαδρομή 15 χλμ για τα αγόρια και 7,5 χλμ για τα κορίτσια) και θα ακολουθήσει η επίσημη έναρξη των αγώνων αντοχής (95 χλμ για αγόρια και 60 για τα κορίτσια).

Σε δηλώσεις του ο κ. Νίκος Βολικάκης, που είναι ο αλυτάρχης των αγώνων, σημείωσε πως οι αγώνες θα διαρκέσουν 2,5 έως 3 ώρες ενώ ευχήθηκε να γίνει ένας καλός αγώνας.
Ο προπονητής ποδηλασίας και μέλος της Ομοσπ0νδίας Κώστας Βολικάκης πρόσθεσε πως θα είναι θετικό να διεξάγονται οι σχολικοί αγώνες ποδηλασίας στη Μαγνησία καθώς θα αναδειχθεί η περιοχή και η ειδικά η λίμνη Κάρλα. Ζήτησε επίσης από τους γονείς να μην εμπλακούν στο κομβόι των αθλητών αλλά να σταθούν στον τερματισμό που θα τους υποδειχθεί.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το