Τοπικά

Σε ολοήμερο τμήμα φοίτησε ένας στους τέσσερις μαθητές Δημοτικών και Νηπιαγωγείων της Μαγνησίας 

Ένας στους τέσσερις μαθητές φοίτησε φέτος στα ολοήμερα τμήματα Νηπιαγωγείων και Δημοτικών της Μαγνησίας, τα οποία λόγω της πανδημίας έκλεισαν στις 12 Μαρτίου και δεν λειτούργησαν ξανά, ούτε όταν άνοιξαν τα σχολεία την 1η Ιουνίου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, στο ολοήμερο σχολείο φοίτησαν συνολικά 2.947 μαθητές Δημοτικών, εκ των οποίων οι 2.279 ήταν σε σχολεία στον Βόλο, οι 196 στον Δήμο Αλμυρού, οι 173 στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, οι 109 στον Δήμο Νοτίου Πηλίου, οι 74 στον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου, οι 58 στον Δήμο Σκιάθου, οι 34 στον Δήμο Σκοπέλου και οι 24 στον Δήμο Αλοννήσου.
Από τους περιφερειακούς Δήμους, διαπιστώνεται πως έντονο ενδιαφέρον υπάρχει για το ολοήμερο από τους μαθητές του Δήμου Ρήγα Φεραίου, ενώ και στη Σκιάθο αναλογικά με τη λειτουργία μόλις δύο σχολείων, εκδηλώνεται ενδιαφέρον από τους γονείς.

Αναφορικά με τους μαθητές που παρακολουθούν τα ολοήμερα τμήματα ανά Τάξη, αυτό που διαπιστώνεται, είναι ότι οι περισσότεροι φοιτούν στην Α’ Τάξη.
Και ίσως αυτό να συμβαίνει, γιατί τα παιδιά βρίσκονται ακόμη σε μικρή ηλικία και δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν εύκολα στο σπίτι, με την υπόθεση ότι και οι δύο γονείς εργάζονται, οπότε δεν υπάρχει κάποιος για να τα παραλάβει στη μία το μεσημέρι που τελειώνουν τα μαθήματα. Γι’ αυτό άλλωστε και στη ΣΤ’ Τάξη βλέπουμε να μειώνεται ο αριθμός τους στους 376.
Πιο αναλυτικά οι μαθητές ανά Τάξη έχουν ως εξής: 544 μαθητές στην Α’ Τάξη, 514 στη Β’ Τάξη, 482 στη Β’ Τάξη, 528 στη Δ’ Τάξη, 503 μαθητές στην Ε’ Τάξη και 376 μαθητές στη ΣΤ’ Τάξη.
Όσον αφορά στα Νηπιαγωγεία τα ολοήμερα τμήματα ανέρχονταν στα 86 και οι μαθητές που τα παρακολουθούσαν ήταν 1.015 σε σύνολο 2.933 νηπίων και προνηπίων.

Ανά Δήμο, στον Βόλο είχαμε 57 ολοήμερα τμήματα και 722 μαθητές, στον Αλμυρό δέκα τμήματα και 111 μαθητές, στον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου τρία τμήματα και 20 μαθητές, στο Νότιο Πήλιο τέσσερα τμήματα και 30 μαθητές, στον Δήμο Ρήγα Φεραίου έξι τμήματα και 68 μαθητές στη Σκιάθο δύο τμήματα και 22 μαθητές και στη Σκόπελο τέσσερα τμήματα και 42 μαθητές.
Τα ολοήμερα τμήματα τελειώνουν στις 4 το μεσημέρι και στόχος τους είναι η ευρύτερη παιδαγωγική και μορφωτική ενίσχυση των παιδιών αλλά και η συμμετοχή τους σε διάφορες δραστηριότητες.
Για τη νέα σχολική χρονιά έχουν γίνει ήδη οι αιτήσεις, αλλά βέβαια ακόμη δεν είναι τίποτα οριστικό, αν θα λειτουργήσουν, καθώς λόγω της πανδημίας τον Ιούνιο παρέμειναν κλειστά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το