Τοπικά

Σε νέο χώρο το Σπίτι Γαλήνης της Ευαγγελίστριας – Ετοιμάζονται τα σχέδια επισκευής της κατοικίας που είναι δωρεά

Τον σχεδιασμό της ανακατασκευής κατοικίας για τη στέγαση του Σπιτιού Γαλήνης το οποίο εξυπηρετεί καθημερινά περισσότερους από 130 άπορους συμπολίτες, έχει ξεκινήσει η Ενορία της Ευαγγελίστριας και στο πλαίσιο αυτό ζητεί τη συνδρομή των πιστών.
Άλλωστε πρόκειται για μια παρέμβαση πνοής, που θα δώσει νέα δυναμική στο ενοριακό συσσίτιο και θα προσφέρει άνετους και λειτουργικούς χώρους στις εθελόντριες που στηρίζουν το Σπίτι Γαλήνης καθώς και όσους καθημερινά προσφέρουν τρόφιμα και επιτελούν και άλλες εργασίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως για τις γιορτές των Χριστουγέννων μοιράστηκαν κοντά στα 200 δέματα με ξηρά τροφή, όσπρια, ζυμαρικά, κρεατικά και άλλα είδη, ενώ βοήθεια θα προσφέρεται και όλες αυτές τις μέρες.
«Το Σπίτι Γαλήνης στην Ευαγγελίστρια είναι το πρώτο που λειτούργησε πριν 40 χρόνια στη Μητρόπολη Δημητριάδος» τόνισε ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Αμφιλόχιος Μήλτος μιλώντας στη διαδικτυακή εκπομπή «Θεσσαλία Παντού» και συμπλήρωσε πως στεγάζεται σε χώρο δίπλα στο κτίριο του Ναού ο οποίος δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες, καθώς είναι μικρός. Περιλαμβάνει την κουζίνα και την αποθήκη με τα τρόφιμα και είναι θαύμα, πώς σε αυτόν τον τόσο μικρό χώρο ετοιμάζονται καθημερινά από τις εθελόντριες 130 μερίδες φαγητού. Μάλιστα στη δεκαετία του 80’ οι άποροι έτρωγαν εδώ, αλλά με την αύξηση των αναγκών, δίνονται οι μερίδες στους ανθρώπους για να φάνε στα σπίτια τους».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «γι’ αυτό και θέλουμε να αποκτήσουμε έναν νέο χώρο. Μάλιστα εδώ υπάρχει μια σημαντική προοπτική. Πιο συγκεκριμένα η ενορία διαθέτει μία κατοικία επί της οδού Βενιζέλου, που είναι δωρεά της αείμνηστης Χρυσάνθης Καραμπατζάκη, μιας γυναίκας που ξεχώρισε για τη συνεισφορά της στην ενορία, ενώ ήταν και εθελόντρια στο Σπίτι Γαλήνης. Το σπίτι αυτό χρειάζεται ανακατασκευή για να μπορέσει να στεγαστεί το Σπίτι Γαλήνης, γι’ αυτό και εμείς έχουμε ξεκινήσει τα σχέδια για αυτή την παρέμβαση. Ήδη ετοιμάζονται τα σχέδια αυτής της επισκευής και κάνουμε έκκληση στους πιστούς να συνδράμουν για την κάλυψη της συγκεκριμένης δαπάνης η οποία φαίνεται πως θα είναι μεγάλη. Με την ολοκλήρωση της επισκευής θα δοθεί η δυνατότητα να συνεχίσει το Σπίτι Γαλήνης να επιτελεί το έργο του σε πολύ καλύτερες συνθήκες».

Παράλληλα ευχαρίστησε τους ενορίτες που και φέτος πρόσφεραν από το υστέρημά τους, προκειμένου να καταστεί εφικτή η διάθεση τόσο πολλών δεμάτων για τους άπορους. «Μπορέσαμε να προμηθευτούμε τρόφιμα για να μην αφήσουμε κανένα συμπολίτη αβοήθητο. Άλλωστε και τις μέρες των γιορτών που λειτουργεί το Σπίτι Γαλήνης προσφέρονται δέματα, όπου χρειάζεται. Με κλειστούς τους ναούς, χωρίς οι πιστοί να μπορούν να έρχονται και να προσφέρουν στο κουτί της φιλανθρωπίας, επιτελούμε κοινωνικό έργο» κατέληξε ο π. Αμφιλόχιος.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το