Τοπικά

Σε νέα διαμαρτυρία καλεί η Επιτροπή Αγώνα: “Την Παρασκευή ας είμαστε περισσότεροι”

Νέο κάλεσμα για διαμαρτυρία από τα μπαλκόνια των σπιτιών τους απευθύνει στους πολίτες η Επιτροπή Αγώνα προκειμένου να σταματήσει η κυβέρνηση τη λειτουργία της τοπικής τσιμεντοβιομηχανίας.  Το κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών:

“Την προηγούμενη Παρασκευή ήμασταν πολλοί. Αυτή την Παρασκευή 10 Απριλίου 2020 στις 21:00 ας είμαστε περισσότεροι. Καλούμε όλους τους πολίτες στον Βόλο σε μία εκκωφαντική και ειρηνική διαμαρτυρία από τα σπίτια μας για ένα λεπτό:
ΟΛΟΙ ΞΑΝΑ στα μπαλκόνια και στα ανοιχτά παράθυρα να χτυπήσουμε δυνατά τα κουζινικά μας για να μας ακούσει η κυβέρνηση και να σταματήσει τη λειτουργία της ΑΓΕΤ-LAFGARGE HOLCIM εν μέσω Πανδημίας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι μετρήσεις για τον Βόλο, όπως αποτυπώνονται στην πιο γνωστή διαδικτυακή πλατφόρμα μέτρησης της ποιότητας του αέρα σε πραγματικό χρόνο (www.waqi.info) είναι αντίστοιχες Πεκίνου, Σαγκάης, Νέου Δελχί, των πιο ρυπασμένων πόλεων παγκοσμίως !! Ασύλληπτα νούμερα ακόμη και για μεγαλουπόλεις!! Οι υψηλότερες τιμές ειδικά τις βραδινές ώρες σε ολόκληρη την Ευρώπη και όχι μόνο!!
Τα πολύ επικίνδυνα για την υγεία μικροσωματίδια είναι ανάμεσα στους ρύπους που προσμετρώνται για την κατάταξη της ποιότητας του αέρα!! Ο δείκτης ποιότητας της ατμόσφαιρας (AQI) παρατηρήθηκε πολλές φορές μέσα στο 24ωρο να είναι στο κόκκινο (300+), που σημαίνει πολύ επικίνδυνος για κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα!! Η προειδοποίηση για την υγεία σε τέτοιες τιμές είναι: Κίνδυνος για την υγεία, ο καθένας μας μπορεί να έχει σοβαρά προβλήματα υγείας.  Κανένας δεν πρέπει να βγαίνει έξω.
Ο Βόλος σε συνθήκες συναγερμού και όχι από τον κοροναϊό! Και μάλιστα όταν έχουν εντελώς εξαφανιστεί πηγές ρύπων, όπως τα αυτοκίνητα ή τα τζάκια, λόγω εποχής αλλά και όταν αυτό συμβαίνει μέρα μεσημέρι.
Οι βιομηχανικές μονάδες βέβαια συνεχίζουν προκλητικά ακάθεκτες τις εργασίες τους ακόμα κι όταν απέχουν 150 μέτρα από τα πρώτα σπίτια, ακόμα κι αν έχουμε αποδείξει με πανεπιστημιακές έρευνες ότι η καύση πλαστικών καταστρέφει το ανοσοποιητικό σύστημα, καθιστώντας το επιρρεπές σε λοιμώξεις και βεβαίως πανδημίες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το