Ελλάδα

Σε λίγη ώρα ο πλειστηριασμός για την ταινιοθήκη και το σήμα του MEGA

Τέλος εποχής. Έναν χρόνο μετά το «μαύρο» που έπεσε στο MEGA (τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου 2018 και ενώ προβαλόταν επεισόδιο των «Απαράδεκτων) σε λίγη ώρα διεξάγεται στο κτίριο που στεγαζόταν επί πολλά χρόνια το κανάλι στη Μεσογείων, πλειοδοτικός διαγωνισμός για τα περιουσιακά στοιχεία του σταθμού που χωρίζεται σε δύο μέρη:
Ένα για τα ακίνητα του σταθμού και το δεύτερο που περιλαμβάνει το σήμα, την ταινιοθήκη του καναλιού καθώς και τον ιστότοπο Megatv.com.

Στις 11.00 εκπνέει η προθεσμία των ενδιαφερόμενων για κατάθεση δεσμευτικής προσφοράς. Σύμφωνα με την πρόσκληση του ειδικού διαχειριστή η προσφορά πρέπει να κατατεθεί σε κλειστό αδιαφανή φάκελο και να συνοδεύεται από ανάλογου ύψους εγγυητική επιστολή, η οποία θα αποδεικνύει τη δυνατότητα εκταμίευσης του ποσού της προσφοράς τους. Πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει ενδιαφέρον τουλάχιστον από δύο σχήματα για την απόκτηση των περιουσιακών στοιχείων του καναλιού. O πλειοδότης θα γίνει γνωστός αμέσως μετά την αποσφράγιση των προσφορών ενώπιoν των διεκδικητών ή των πληρεξουσίων τους.

Η ταινιοθήκη του MEGA αποτελεί ένα τεράστιο κεφάλαιο για την ελληνική τηλεόραση και είναι σαφές ότι όλοι σχεδόν οι καναλάρχες είχαν εκφράσει ενδιαφερον κατα καιρούς για την περίπλοκη υπόθεση του MEGA. Τηλεοπτικές σειρές και εκπομπές που έγραψαν εποχή, με νούμερα τηλεθέασης αδιανόητα για τη σημερινή τηλεόραση, πιθανώς θα επιστρέψουν στους δέκτες μας, ότταν ανακοινωθει ο πλειοδότης του σημερινού διαγωνισμού. Η διαδικασια αναμένεται να είναι σύντομη, οι ενδιαφερόμενοι θα καταθέσουν τις προτάσεις τους και το πιθανότερο είναι ότι άμεσα θα ανακοινωθεί και η εταιρία που θα πάρει στα χέρια της την παρακαταθήκη του MEGA.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το