Ελλάδα

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Κώστα Βουτσά

Σήμερα από τις 9:00 το πρωί έως και τις 19:30 το απόγευμα, η σορός του Κώστα Βουτσά θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στην Μητρόπολη Αθηνών, ώστε όλοι εκείνοι που τον αγάπησαν και τον θαύμασαν σε μικρές και μεγάλες οθόνες, να έχουν την ευκαιρία να τον αποχαιρετήσουν. Λίγο πριν τις 9, η σορός του αγαπημένου ηθοποιού έφτασε στο παρεκκλήσι δίπλα ακριβώς από την Μητρόπολη Αθηνών, στο κέντρο της πρωτεύουσας. Το πρώτο στεφάνι το έστειλε η σύζυγός του Αλίκη Κατσαβού. «Στον λατρευτό μου, Κώστα» έγραφε το στεφάνι.

Την Παρασκευή (28/2), στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών θα γίνει η κηδεία του κωμικού ηθοποιού, ο οποίος έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 88 ετών. Την παραχώρηση τιμής ένεκεν, τάφου στο Α΄ Νεκροταφείο στην οικογένεια του Κώστα Βουτσά σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την τεράστια προσφορά του στην Τέχνη και τον Πολιτισμό αποφάσισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Σύμφωνα με δημοσίευση της κόρης του, Θεοδώρας Βουτσά, στα social media, η σορός του εκλιπόντος θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών την Πέμπτη (27/2) από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 19:30.

Ο αγαπημένος ηθοποιός, ο οποίος εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο στις 8 του Φλεβάρη πέθανε στο Αττικόν τα ξημερώματα της Τετάρτης (26/2) γύρω στις 2:00 από πολυοργανική ανεπάρκεια, απόρροια της ραγδαίας επιδείνωσης που παρουσίασε η υγεία του το τελευταίο 24ωρο.

Ο θάνατος του 88χρονου Κώστα Βουτσά σκόρπισε τη θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο της Ελλάδας, ωστόσο, το στίγμα του θα είναι ανεξίτηλο στο πέρασμα των χρόνων, καθώς πρόκειται για έναν από τους σπουδαιότερους κωμικούς που πέρασαν από τη χώρα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων έγραψε χαρακτηριστικά στο Facebook: «Μας έδωσες τόσο χαμόγελο και τόσες στιγμές, που μόνο με βαθιά ευγνωμοσύνη σου ταιριάζει να σε αποχαιρετήσουμε. Σ´ευχαριστούμε για τη σφραγίδα που έβαλες στις ζωές όλων μας, για το κομμάτι ιστορίας που έγραψες και την αισιοδοξία που μας μοίραζες απλόχερα μέχρι το τέλος. Σε αυτήν την παράστασή σου, υποκλινόμαστε εμείς. Καλό σου ταξίδι…».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το