Ελλάδα

Σε κρίσιμη κατάσταση ο 16χρονος που δέχθηκε πυρά από αστυνομικό: Πόρισμα ιατροδικαστή ζητεί η οικογένεια του ανήλικου

Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο 16χρονος που δέχθηκε πυρά από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ κατά τη διάρκεια καταδίωξης, την ώρα που σημειώνονται συνεχώς επεισόδια από Ρομά που αντιδρούν για τον πυροβολισμό που δέχθηκε ο ανήλικος.

 

Ο τραυματίας νοσηλεύεται για έκτη ημέρα και παραμένει σε καταστολή στη μονάδα εντατικής θεραπείας του «Ιπποκράτειου» νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη. Όπως μετέδωσε το OPEN, την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε εξέταση από ιατροδικαστή ο οποίος διαπίστωσε ότι το τραύμα από τη σφαίρα είναι στο πίσω μέρος του κεφαλιού του 16χρονου, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που έγιναν στον ανήλικο.

 

Σημειώνεται επίσης ότι η οικογένεια μέσω του δικηγόρου της ζήτησε να σχηματιστεί πόρισμα ιατροδικαστή που αναμένεται να χρησιμοποιηθεί στη δίκη με κατηγορούμενο τον αστυνομικό.

Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο αστυνομικός
Σχετικά με τον 16χρονο οδηγό που τραυματίστηκε σοβαρά, μετά την καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη και τον πυροβολισμό από αστυνομικό μίλησε στο Μega ο Σταύρος Μπαλάσκας, συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Σταύρος Μπαλάσκας ανέφερε: «Η πειθαρχική δικαιοσύνη του σώματος έχει λειτουργήσει και έχει θέσει σε διαθεσιμότητα τον αστυνομικό, αλλά και η ποινική δικαιοσύνη κάνει πολύ ωραία βήματα. Οι ηγήτορες των Ρομά σε ολόκληρη την Ελλάδα, προεξέχοντος του προέδρου της πανελλήνιας συνομοσπονδίας των Ρομά, έχουν πει να τελειώσει αυτό εδώ και θα πρέπει να μαζευτούμε όλοι στα σπίτια μας. Υπάρχουν όμως θερμοκέφαλοι που βάζουν ακόμα και παιδάκια να κάνουν ανομίες, να πυροβολούν αστυνομικούς, να σπάνε, να καίνε και να κλείνουν δρόμους», σχολίασε ο Σταύρος Μπαλάσκας.

Και πρόσθεσε: «Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει το περί δικαίου αίσθημα, αλλά από εκεί και πέρα είμαστε ένα ευνομούμενο κράτος».

Σχετικά με την εγκύκλιο που έχει σταλεί στις 20 Δεκεμβρίου του 2021, μετά τα γεγονότα στο Πέραμα και τον θάνατο ενός Ρομά και τον τραυματισμό ενός ανήλικου που περιλαμβάνονται επικαιροποιημένα στοιχεία σε περίπτωση καταδίωξης και έχει μοιραστεί σε όλα τα αστυνομικά τμήματα ο κ. Μπάλασκας σχολίασε: «Πραγματικά κι εγώ το έμαθα, γιατί εγώ δεν το ήξερα, σε εμάς δεν είχε διανεμηθεί ποτέ. Στην Άμεση Δράση δεν είχε διανεμηθεί αυτό το έντυπο».

Στην εν λόγω εγκύκλιο αναφέρεται ρητά: «Να θυμάσαι πάντα ότι κατά την καταδίωξη δεν επιτρέπονται πυροβολισμοί για ακινητοποίηση του οχήματος και επικίνδυνοι χειρισμοί και ελιγμοί για την εκτροπή του οχήματος».

Πηγή:ethnos

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το