Ελλάδα

Σε κινητοποιήσεις οι νοσηλευτές για τις ελλείψεις προσωπικού στο ΕΣΥ – Όλα τα αιτήματα

Η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία ΕΣΥ (ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ) προκηρύσσει πανελλαδική 3ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023 από τις 12:00 – 15:00 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας.

«Ο διαχρονικός εμπαιγμός της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και της Πολιτείας δε θα μείνει αναπάντητος. Η αγανάκτηση των Νοσηλευτών ξεχειλίζει καθημερινά για τις φρούδες υποσχέσεις και ανεκπλήρωτες κυβερνητικές δεσμεύσεις. Τα διαχρονικά και δίκαια αιτήματα των Νοσηλευτών παραμένουν στις καλένδες. Έφτασε η στιγμή να στείλουμε το δικό μας μήνυμα, απέναντι στην απαξιωτική στάση του Υπουργείου Υγείας και της Κυβέρνησης» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ, και καλεί τους νοσηλευτές μέλη της αλλά και όλους τους κοινωνικούς φορείς, να δώσουν δυναμικό παρόν.

Η Ομοσπονδία διεκδικεί προσλήψεις μόνιμων νοσηλευτών, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, ειδικό μισθολόγιο νοσηλευτών, ειδικό Σύστημα Προσλήψεων, Αξιολόγησης και Κρίσεων καθώς και ένταξη των νοσηλευτών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά (ΒΑΕ).

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το