Τοπικά

Σε κυκλοφορία η σήραγγα της Γορίτσας – Στον “αέρα” ο περιφερειακός (photos)

IMG_0821

Η σήραγγα είναι το τελευταίο κομμάτι του περιφερειακού, το οποίο παραδίδεται στην κυκλοφορία. Το έργο θα μείνει “τυφλό” και δεν πρόκειται να χρηματοδοτηθεί τα επόμενα…πολλά χρόνια, ούτε η είσοδος από Μπουρμπουλήθρα, ούτε η παράκαμψη της Αγριάς.
Σήμερα εγκαινιάστηκε η σήραγγα της Γορίτσας. Ο δήμαρχος Α. Μπέος επέμεινε στις επιφυλάξεις του για την ασφάλεια του δρόμου.
“Η θέση μου για το έργο παραμένει ίδια. Θα προτιμούσα να υπήρχαν δύο σήραγγες, μια για κάθε κατεύθυνση, διότι στο τέλος του 2014 δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοιες μικρές σήραγγες, χωρίς λωρίδες έκτακτης ανάγκης τουλάχιστον.

IMG_0817
Αξιολογώντας την κατάσταση με τους κατοίκους της περιοχής, αποφασίσαμε ότι είναι καλύτερα το κομμάτι του περιφερειακού να δοθεί σε λειτουργία, για την ασφάλεια της γύρω περιοχής και για την εξυπηρέτηση των πολιτών και έτσι παραδίδεται ένα έργο, το οποίο πάνω από 10 χρόνια ταλαιπωρούσε τις Βολιώτισσες και τους Βολιώτες.
Νομίζω είμαστε σε καλό δρόμο, ήδη ξεκίνησαν αρκετά πράγματα στην πόλη και θα υλοποιηθούν πολλά περισσότερα με τη συνδρομή των πολιτών για έναν καλύτερο Βόλο, μια πόλη όπως εμείς την ονειρευόμαστε.  Τη συνέχεια όμως του περιφερειακού, δεν θα ζούμε για να τη δούμε. Αν γίνει, με τη δέσμευση του κ. Αγοραστού, ο δρόμος μέχρι το Lidl, στην είσοδο της Αγριάς, ίσως δούμε, είναι ένα μικρό έργο για το οποίο έχουν γίνει και οι απαλλοτριώσεις. Αν περιμένει όμως κάποιος να συνεχιστεί ο περιφερειακός, πλανάται οικτρά” δήλωσε ο Α. Μπέος και ήταν αυτός που άνοιξε τη σήραγγα.
“Εύχομαι να εισέρχονται και να εξέρχονται όλοι με ασφάλεια από τη σήραγγα. Και αν ο Θεός δώσει, να βγει και η Ελλάδα μας κάποτε από τη σήραγγα που έχει μπει”, ήταν η δήλωση του Μητροπολίτη.

IMG_0819
“Δεν μπορούμε παρά να ευχαριστήσουμε εκείνους που ασχολήθηκαν με το έργο και σε ότι με αφορά έχω εμπιστοσύνη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στον τρόπο που υλοποιεί τα έργα και στη διεκδίκηση. Διατηρώ και εγώ τις ανησυχίες μου, που δεν οφείλονται σε εκείνους που έχουν τώρα την τύχη της Μαγνησίας ή της Θεσσαλίας στα χέρια τους, αλλά σε προγενέστερες αστοχίες. Το έργο που παραλαμβάνουμε θα βοηθήσει στην οδική ασφάλεια και στην ανάπτυξη της περιοχής, ανέφερε η βουλευτής κ. Ζέττα Μακρή.
Η σήραγγα είναι ασφαλής
“Θα ήταν ευχής έργο να υπήρχε διπλή σήραγγα, όπως είπε ο δήμαρχος, αυτή όμως η σήραγγα κατασκευάστηκε με τις προδιαγραφές που πρέπει να έχουν οι σήραγγες διπλής κατεύθυνσης. Έχει δύο λωρίδες των 4,5 μέτρων, η καθεμιά (μπορούσαν να είναι μέχρι 3,5 μ.), έχει δύο πεζοδρόμια ενός μέτρου πλάτους στο κάθε ρεύμα κυκλοφορίας, ενώ έχει και σήραγγα διαφυγής, στο μέσον της υπάρχουσας σήραγγας, που βγαίνει προς την πλευρά της ΑΓΕΤ.
«Αν συμβεί κάποιο ατύχημα, χρειάζεται κάποιος να διανύσει 125 μ. για να βγει ασφαλής έξω από την σήραγγα, που είναι ασφαλέστατη και έχει σύγχρονο εξοπλισμό και εύχομαι με την προσοχή όλων να μη γίνει κάποιο ατύχημα», ήταν η αναφορά του εργολάβου Δ. Αλεξόπουλου.

IMG_0811
Επιτέλους, τέλος…
“Επιτέλους τέλος. Σήμερα δίνεται στην κυκλοφορία ένα κομμάτι του κυκλοφοριακού του Βόλου, ένα λειτουργικό κομμάτι που μπορεί να χρησιμοποιείται με ασφάλεια. Ένα έργο πολύπαθο. Το έργο αυτό από τη Γορίτσα -που εχει μία σήραγγα μήκους 595 μέτρων και μία κοιλαδογέφυρα 440 μέτρων και 600 μέτρα μέχρι να συνδεθεί στα αστέρια της Αγριάς-στοίχιζε 25 εκ. Ευρώ κατασκευαστικά και 15 εκ. σε απαλλοτριώσεις. Μόνο αυτό το κομμάτι κόστισε 40 εκ. Ευρώ, Ευελπιστούμε και αισιοδοξούμε η υπόλοιπη εργολαβία που είναι “σκούπα”, ο εργολάβος να αναλάβει τις ευθύνες του και να μπει γρήγορα γιατί υπάρχει τεράστια καθυστέρηση, δήλωσε ο κ. Αγοραστός και εκτίμησε ότι από το Υπουργείο θα προετοιμαστούν τα τεύχη δημοπράτησης για να κατασκευαστεί το έργο εισόδου της πόλης.

IMG_0804
“Η σημερινή μέρα δείχνει ότι τα έργα πρέπει να επιβλέπονται από περιφερειακούς φορείς. Διότι πετύχαμε να γίνει το έργο σε δύσκολη, τραγική οικονομική συγκυρία. Και μια συγκυρία αβεβαιότητας. Πιέσαμε για να γίνει”, είπε και αναφέρθηκε στις διεκδικήσεις του βουλευτή Θ. Νάκου και στην προηγούμενη δημοτική αρχή.
“ Ενώσαμε δυνάμεις πάνω σε ένα σκοπό. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να βγούμε από την κινούμενη άμμο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η χώρα μας. Είμαι αισιόδοξος και για τον υπόλοιπο περιφερειακό. Πιέζουμε. Το μόνο σίγουρο είναι η εργολαβία σκούπα από τον ανισόπεδο κόμβο Λαρίσης μέχρι τη Γορίτσα είναι προϋπολογισμού 6 εκ. Ευρώ και πρέπει να γίνει γρήγορα για να μη χαθούν α χρήματα. Τον επόμενο χρόνο θα έχουμε μείωση 300 εκ. Ευρώ από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Γι’ αυτό φωνάζουμε για την ταχύτητα ολοκλήρωσης έργων” κατέληξε.

IMG_0806

IMG_0800
Στην κυκλοφορία δόθηκε σήμερα η διασταύρωση του Περιφερειακού με την οδό Ροστώβ

IMG_0827

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το