Τοπικά

Σε κάθοδο η εμπορική αγορά και στη Νέα Ιωνία – Μείωση τζίρου από 10% έως 20% στις εκπτώσεις

Αισίως οι φετινές θερινές εκπτώσεις αύριο Σάββατο συμπληρώνουν τρεις εβδομάδες. Για άλλη μια χρονιά, όμως, επαγγελματίες και στη Νέα Ιωνία βλέπουν στα μαγαζιά τους λιγότερο κόσμο, με τους πελάτες κάθε χρόνο να λιγοστεύουν, αλλά και να ξοδεύουν λιγότερα χρήματα. Η μείωση στον τζίρο των καταστημάτων ένδυσης και υπόδησης στη Νέα Ιωνία σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο κυμαίνεται από το 10% και φτάνει έως το 20%.
Η «Θ» βρέθηκε χθες το μεσημέρι στη Νέα Ιωνία στην εμπορική της αγορά για να καταγράψει την κίνηση στα μαγαζιά. Συνομίλησε με επαγγελματίες που διατηρούν καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, που σε άλλες εποχές θα ήταν γεμάτα, αλλά το μόνο που κατέγραψε ήταν σχεδόν ερημιά με ελάχιστους πελάτες εκείνη την ώρα…
Ο κ. Κώστας Τσέλιος, πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και νυν αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλίας, τόνισε ότι «οι θερινές εκπτώσεις δυστυχώς δεν άρχισαν όπως αναμέναμε και περιμέναμε. Στα μαγαζιά υπάρχει επάρκεια, φτηνές τιμές και πολύ καλές εκπτώσεις. Όμως ο κόσμος είναι πολύ κουμπωμένος».

Ο κ. Κ. Τσέλιος

Ο ίδιος σημείωσε ότι «όταν ο κόσμος ελάττωσε τις εξόδους του και δεν πηγαίνει πλέον διακοπές, δεν υπάρχει ουσιαστικά και λόγος να αγοράσει ρούχα και παπούτσια. Ο ιδιωτικός τομέας περνά δύσκολες στιγμές. Οι υποχρεώσεις είναι πολλές και οι φόροι δυσβάσταχτοι». Σύμφωνα με τον κ. Κ. Τσέλιο, η μείωση σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο κυμαίνεται στο 15% με 20%.
Από την πλευρά του ο κ. Στάθης Κολλημένος επισήμανε ότι «η μείωση, αν συγκριθεί με πέρσι την ίδια περίοδο, είναι της τάξης του 10%-15%. Κάτι που παραδέχονται όλοι οι σύλλογοι ανά την Ελλάδα και δεν είναι θέμα της περιοχής μας».

Ο ίδιος μίλησε για τις δυσκολίες του Ιουλίου, λέγοντας πως «τέλος του μηνός πρέπει να πληρωθεί ο φόρος εισοδήματος, οι ασφαλιστικές εισφορές και ο ΦΠΑ, οπότε υπάρχει πρόβλημα στους επαγγελματίες. Πάρα πολλοί περιμένουν τις 120 δόσεις και τον εξωδικαστικό και να δούμε τι θα γίνει. Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα και δυστυχώς θα μείνουν οι μισοί».
Ο κ. Στ. Κολλημένος ανέφερε ότι «η πελατεία μειώθηκε και μειώθηκε επίσης και το ποσό διάθεσης για ένα ρούχο, ενώ η αγορά για να κινηθεί περιμένει πότε θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι και για δέκα μέρες το πολύ τον μήνα».

Ο κ. Στ. Κολλημένος

Ο κ. Όμηρος Κρούσσος επισήμανε ότι υπάρχει μείωση της τάξης του 10%-15% και ανέφερε ότι ο Ιούλιος είναι πάρα πολύ δύσκολος μήνας με τις φορολογικές υποχρεώσεις στα ύψη. «Μίζερα τα πράγματα. Δεν χαμογελά τίποτα» κατέληξε ο ίδιος.

Η κ. Αλεξάνδρα Ροδίου χαρακτήρισε την κατάσταση των φετινών εκπτώσεων με μία λέξη: «Χάλια». «Όλη αυτή η εβδομάδα που κύλησε ήταν «νεκρή». Την περσινή χρονιά τον Ιούλιο δουλέψαμε καλά. Φέτος η μείωση σε σχέση με πέρσι κυμαίνεται στο 20% περίπου» συμπλήρωσε η ίδια.
«Ο φετινός Ιούνιος ήταν από τους χειρότερους. Ο κόσμος επηρεάστηκε από τις ανακοινώσεις για νέα μέτρα και τις επερχόμενες μειώσεις στις συντάξεις. Ο κόσμος είναι φυσικό να είναι επιφυλακτικός και να φοβάται» κατέληξε η κ. Αλεξάνδρα Ροδίου.

Η κ. Αλεξάνδρα Ροδίου
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το