Ελλάδα

Σε κάθειρξη 10 ετών καταδικάστηκε ο 17χρονος για τη δολοφονία στο Λόφο του Φιλοπάππου

Στην ανώτατη ποινή που προβλέπει ο νόμος για τους ανήλικους, κάθειρξη 10 χρόνων καταδικάστηκε από το δικαστήριο ανηλίκων, ο 17χρονος που μετείχε στη ληστεία που οδήγησε στη δολοφονία του Νικόλα Μουστάκα στο Λόφο του Φιλοπάππου συγκλονίζοντας την κοινή γνώμη, αναδεικνύοντας παράλληλα τα τεράστια κενά ασφάλειας των πολιτών και στις πιο τουριστικές περιοχές.

Το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, η δίκη έγινε κεκλεισμένων των θυρών όπως προβλέπει ο νόμος και την παρακολούθησαν συγκλονισμένοι οι τραγικοί γονείς του άτυχου Νικόλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης αν και του ζητήθηκε από την Πρόεδρο του δικαστήριου δεν ζήτησε συγνώμη από τους γονείς του άτυχου νέου προκαλώντας οργή ακόμα και στο δικαστήριο.

Στην απολογία του ο δράστης ισχυρίστηκε πως δεν είχαν σκοπό να σκοτώσουν αλλά να κλέψουν, ενώ στη δίκη παρέστησαν και κατέθεσαν δύο Γερμανίδες οι οποίες ταξίδεψαν από την πατρίδα τους για να βρεθούν στο δικαστήριο καθώς είχαν πέσει θύματα ληστείας στην ίδια περιοχή και από την ίδια ομάδα νεαρών. Μάλιστα η μία από τις δύο κοπέλες είχε φωτογραφήσει τους κακοποιούς και βοήθησε στη σύλληψη και την αναγνώρισή τους.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το