Τοπικά

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Αλμυρού – Kαταστροφές σε καλλιέργειες και στο οδικό δίκτυο

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Αλμυρού, όπου χθες το θερμόμετρο έδειχνε -5 βαθμούς Κελσίου ενώ συνεχίζονται τα προβλήματα στο εσωτερικό οδικό δίκτυο της Σκοπέλου και του Ανατολικού Πηλίου από την παγωνιά, που χθες το θερμόμετρο έδειξε -6 βαθμούς Κελσίου. Η κατάσταση πάντως σε νησιά και ανατολικό Πήλιο είναι απόλυτα ελεγχόμενη.
Το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού σε έκτακτη συνεδρίασή του κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και αναμένει να εκδοθεί απόφασή από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.
Στον Δήμο μετά από τα έντονα καιρικά φαινόμενα – σφοδρές χιονοθύελλες και ολικό παγετό, καθώς και ισχυρές ανεμοθύελλες που σημειώθηκαν από τις 3 μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου παρατηρήθηκαν φυσικές καταστροφές, λόγω και της ιδιόμορφης γεωμορφολογίας. Καταγράφηκαν μεγάλες και εκτεταμένες καταστροφές στο επαρχιακό οδικό δίκτυο καθώς και στο αγροτικό και δασικό δίκτυο, πρόκληση κατολισθήσεων και μεγάλης έκτασης καταστροφές γεωργικών εκτάσεων και αγροτικών καλλιεργειών.
Οι πρόεδροι των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Καλλικρατικού Δήμου Αλμυρού ανέφεραν τα εξής προβλήματα στο οδικό δίκτυο: Επαρχιακή οδός Αλμυρού – Φυλάκης και Αλμυρού -Ανάβρας ζημιές σε τμήματα του οδοστρώματος.

Επαρχιακή οδός Σούρπης – Ιερά Μονή Ξενιάς – Βρύναινας – Άνω Ιεράς Μονής Ξενιάς, κατολισθήσεις και καταστροφές σε πολλά τμήματα του οδοστρώματος.
Ολόκληρο το αγροτικό οδικό δίκτυο του Καλλικρατικού Δήμου Αλμυρού έχει καταστραφεί και είναι απροσπέλαστο με συνέπεια τον αποκλεισμό αγροτών και κτηνοτρόφων.
Ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο του Καλλικρατικού Δήμου Αλμυρού στο οποίο καταστράφηκαν οι παραλιακοί δρόμοι, οι πλακοστρώσεις, οι καμπίνες, οι ντουζιέρες, τα παγκάκια και τα στηθαία.
Ζημιές σε ελαιοπερίβολα από πτώση του ελαιοκάρπου.
Ζημιές σε πολλές καλλιέργειες λόγω της χιονοθύελλας και του παγετού.
Ζημιές σε ποιμνιοστάσια και άλλες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις λόγω της ανεμοθύελλας.
Ζημιές σε θερμοκήπια και αγροτικές αποθήκες λόγω της ανεμοθύελλας.

Στα νησιά
Σε ύφεση βρίσκονται τα καιρικά φαινόμενα στα νησιά των Βορείων Σποράδων και στο Ανατολικό Πήλιο. Για τη Σκόπελο απαιτούνται αντιολησθητικές αλυσίδες από τη Χώρα μέχρι τη Γλώσσα και για την Αλόννησο από το Πατητήρι μέχρι τον Γέρακα.
Το επαρχιακό δίκτυο και στα τρία νησιά, διατήρησαν ανοιχτό οκτώ εκχιονιστικά της Περιφερειακής Ενότητας.
Στο μεταξύ, δεν θα λειτουργήσει σήμερα Πέμπτη το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως το Χιονοδρομικό Κέντρο θα είναι κλειστό εξαιτίας δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το