Ελλάδα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 3 μήνες η Κεφαλονιά

Αυτοκίνητα σε δρόμο πλημυρισμένο από την σφοδρή νεροποντή που είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν ήδη μεγάλες καταστροφές στην Κεφαλονιά, την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015. Δρόμους - χειμάρρους, πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, πτώσεις βράχων και δέντρων και διακοπή ρεύματος, είναι μέχρι στιγμής το αποτέλεσμα της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει την Κεφαλονιά από το πρωί της Παρασκευής.  ΑΠΕ ΜΠΕ/Kefaloniapress/Χιόνη Ελένη

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τρεις μήνες, κηρύχθηκε με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου το νησί της Κεφαλονιάς λόγω των μεγάλων ζημιών από τη σφοδρή βροχόπτωση, που έχουν προκληθεί σε σπίτια και επαγγελματίες.
«Το αίτημα ώστε να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το έστειλε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Γαλιατσάτος, χθες το βράδυ» δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η βουλευτής Κεφαλονιάς κ. Θεοπεφτάτου, ενώ στην συνέχεια επεσήμανε ότι «σε εκκρεμότητα πλέον είναι οι αποζημιώσεις στους πληγέντες. Από το πρωί σήμερα έχουν αρχίσει οι αιτήσεις αποζημιώσεις. Οι επαγγελματίες του νησιού, που οι επιχειρήσεις τους, επλήγησαν από την κακοκαιρία κάνουν τις αιτήσεις σου στην Περιφέρεια ενώ σε όσους έχουν πληγεί οι κατοικίες τους κάνουν αιτήσεις στο Δήμο Κεφαλονιάς».

Ακόμα η κ. Θεοπεφτάτου τόνισε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ότι «από την πρώτη στιγμή, όλοι οι μηχανισμοί της πολιτείας διαχειρίστηκαν άψογα τα προβλήματα από την κακοκαιρία και γι αυτό δεν υπήρξαν τραυματισμοί».

Ακόμα στο ΑΠΕ – ΜΠΕ για την κατάσταση της Κεφαλονιάς, μίλησε ο αντιδήμαρχος του Νησιού Ευάγγελος Κεκκάτος. Ο κ. αντιδήμαρχος επεσήμανε ότι «υπάρχουν προβλήματα σε επιχειρήσεις και σε σπίτια αλλά κύριο μέλημα των αρχών ήταν να μην κινδυνεύσει κανένας πολίτης».

«Όλοι οι δρόμοι του νησιού έχουν ανοίξει για τα οχήματα και κανένα μέρος της Κεφαλονιάς δεν έχει πρόβλημα. Καταγραφούμε τα αιτήματα των πολιτών για αποζημιώσεις», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Κεκκάτος.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το