Αθλητισμός

Σε κατάσταση αναμονής η ΠΑΕ Βόλος ενόψει των εξελίξεων στη Σούπερ Λιγκ

Σε κατάσταση αναμονής βρίσκεται η ΠΑΕ Βόλος, όσον αφορά την επανέναρξη ή μη του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ. Καθημερινά ακούγονται διάφορες απόψεις παραγόντων των ομάδων, αναφορικά με το αν θα πρέπει να διεξαχθούν κανονικά τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ, με την ΟΥΕΦΑ, πάντως, να είναι σαφής, επιθυμώντας την ολοκλήρωση όλων των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.
Οι ποδοσφαιριστές του Βόλου παρακολουθούν και ενημερώνονται και αυτοί για τις εξελίξεις, ενώ από την πλευρά τους φροντίζουν να γυμνάζονται, όσο μπορούν, εφαρμόζοντας ασκήσεις στο σπίτι, που τους έχει δώσει το τεχνικό τιμ, προκειμένου, όταν τελειώσει η καραντίνα, να μπορούν να επανέλθουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα σε αγωνιστικούς ρυθμούς.

Είναι γεγονός, πως σε περίπτωση που αποφασιστεί η συνέχιση του πρωταθλήματος, θα δοθεί ένα χρονικό διάστημα περίπου 20 ημερών στις ομάδες, προκειμένου να κάνουν προπονήσεις, πριν από τα πλέι οφ και πλέι άουτ.
Ένα σενάριο που έχει συζητηθεί, σε περίπτωση που οι συνθήκες επιτρέπουν να αρχίσει και πάλι το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, είναι να γίνουν τα πλέι οφ στο λεκανοπέδιο, σε ουδέτερες έδρες. Όπως γράφει η «Live Sport», γίνονται ανεπίσημες συζητήσεις για που θα διεξαχθούν τα παιχνίδια, τα οποία θα είναι κεκλεισμένων των θυρών. Στόχος της Λίγκας είναι να γίνουν όσο το δυνατόν λιγότερες μετακινήσεις με αεροπλάνα, προκειμένου να προστατευθεί η υγεία όλων. Ωστόσο, για τα πλέι άουτ δεν έχει γίνει κάποια σχετική συζήτηση.

Σούπερ Λιγκ: Δεν ασχοληθήκαμε με ημερομηνίες επανέναρξης
H Σούπερ Λιγκ έδωσε επίσημη ενημέρωση για τη δημιουργίας ομάδας εργασίας. Όπως αναφέρει η Λίγκα, τα μέλη που απαρτίζουν την ομάδα εργασίας ασχολούνται με τις επιπτώσεις της διακοπής του κορωνοϊού και την σύνταξη προτάσεων για την αντιμετώπιση τους. Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της Σούπερ Λιγκ αναφέρονται τα εξής:
«Το πλαίσιο δράσης του working group καθορίζεται από δύο βασικούς άξονες: Πρώτον, την εξέλιξη της κατάστασης σε εθνικό επίπεδο, όπου η αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού γίνεται κεντρικά από την κυβέρνηση. Δεύτερον, τις διαρκείς και σημαντικές εξελίξεις στο ανώτατο ποδοσφαιρικό θεσμικό επίπεδο, όπου οι κρίσιμες και συνεχείς διαβουλεύσεις μεταξύ των εταίρων του οργανωμένου ποδοσφαίρου στοχεύουν στη λήψη αποφάσεων και στην έκδοση κατευθυντήριων γραμμών προς ειδική για το ποδόσφαιρο αντιμετώπιση της κρίσης, με σεβασμό πάντα στις αποφάσεις των κυβερνήσεων της κάθε χώρας.

Μία από τις πρώτες ενέργειες του working group ήταν η εντολή προς διεθνή ελεγκτικό οίκο για την τεχνοκρατική καταγραφή των οικονομικών συνεπειών που τα μέτρα κατά της πανδημίας έχουν ήδη επιφέρει και ενδέχεται να επιφέρουν στο μέλλον, στην οικονομία του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ και των ΠΑΕ-μελών της.
Προς το παρόν και προς αποφυγή παρερμηνειών και δημιουργίας εντυπώσεων ή προσδοκιών, το working group δεν έχει ασχοληθεί ειδικώς με πιθανές ημερομηνίες επανέναρξης του πρωταθλήματος ή γενικώς την εξέλιξη της διοργάνωσης, αναμένοντας, σε κάθε περίπτωση και τις κατευθύνσεις των ευρωπαϊκών θεσμών καθώς και των αρμόδιων κρατικών αρχών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το