Κόσμος

Σε καραντίνα η Σιέρα Λεόνε: Φοβούνται νέο ξέσπασμα του Εμπολα

ebola

Η Σιέρα Λεόνε έθεσε την Παρασκευή σε καραντίνα εκατοντάδες σπίτια στην πρωτεύουσα καθώς υπάρχουν ανησυχίες για νέο ξέσπασμα του ιού Έμπολα. Κάτι τέτοιο αποτελεί τεράστιο πλήγμα για τη χώρα μετά τις εντατικές προσπάθειες για τον περιορισμό της επιδημίας.
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι 700 κατοικίες τέθηκαν σε καραντίνα στο Αμπερντίν, μια αλιευτική και τουριστική περιοχή στην πρωτεύουσα, Φρίταουν, μετά το θάνατο ενός ψαρά που είχε προσβληθεί από τον θανατηφόρο ιό.
«Έχουμε τον έλεγχο της κατάστασης και οι πολίτες δεν θα πρέπει να πανικοβάλλονται», δήλωσε ο Όμπι Σέσεϊ, επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου για την αντιμετώπιση του Έμπολα. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ένα ειδικό κέντρο ελέγχου έχει στηθεί για τον χειρισμό του περιστατικού. Ο Σέσεϊ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι έχουν καταφθάσει στο Αμπερντίν πολλοί ειδικοί προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ο θάνατος του ψαρά δεν πρόκειται να εξελιχθεί σε ένα νέο ξέσπασμα της επιδημίας.
Στην χώρα της δυτικής Αφρικής έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής σχεδόν 11.000 περιπτώσεις ενώ 3.363 άνθρωποι έχουν πεθάνει εξαιτίας του ιού.
Στις 23 Ιανουαρίου, ο πρόεδρος της χώρας Έρνεστ Μπάι Κορόμα είχε επισημάνει τη σημαντική μείωση στον αριθμό των νέων κρουσμάτων, δηλώνοντας ότι η «νίκη βρίσκεται ενώπιόν του έθνους». Ωστόσο η αισιοδοξία έδωσε τη θέση της στον σκεπτικισμό, καθώς ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων έχει αρχίσει να αυξάνεται εκ νέου σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά και τη γειτονική Γουινέα, για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα. Στη Σιέρα Λεόνε καταγράφηκαν 76 επιβεβαιωμένα κρούσματα την εβδομάδα έως τις 8 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με στοιχεία του ΠΟΥ.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το