Τοπικά

Σε κανονικούς ρυθμούς από σήμερα το Λύκειο Αγριάς – Συνάντηση το μεσημέρι για τα προβλήματα στο σχολείο

Εκτόνωση του κλίματος στο Γενικό Λύκειο Αγριάς όπου από σήμερα το σχολείο επέστρεψε σε κανονικούς ρυθμούς και στη 1 μ.μ. θα μοιραστούν οι βαθμοί των μαθητών στους γονείς τους. Στις 2 το μεσημέρι θα ακολουθήσει συνάντηση με τη συμμετοχή του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σωκράτη Σαβελίδη, των εκπαιδευτικών του σχολείου, γονέων και μαθητών, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα.

Χθες, δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί σχολικό συμβούλιο, αλλά με παρέμβαση του διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης βρέθηκε λύση και εξομαλύνθηκε η κατάσταση στο θέμα που προέκυψε στο Γενικό Λύκειο Αγριάς. Υπενθυμίζεται ότι, μετά την κατάληψη της Τρίτης, ακολούθησε την Τετάρτη επεισόδιο ανάμεσα σε γονέα και μαθητές του σχολείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες το πρωί αρκετοί μαθητές του 5ου Γενικού Λυκείου Αγριάς δεν επέτρεψαν την είσοδο για την πραγματοποίηση του σχολικού συμβουλίου, με αποτέλεσμα να καλέσουν τον κ. Σαβελίδη, διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ο οποίος παρευρέθηκε στο σχολείο μαζί με δύο στελέχη της Διεύθυνσης.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε στη συνέχεια συζήτηση, όπου η κατάληξη ήταν θετική, δόθηκαν οι απαραίτητες λύσεις και η κατάσταση εκτονώθηκε με την παρέμβαση του διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να επιτρέπει τη συμμετοχή του σχολείου σε αγώνα βόλεϊ με το 3ο ΕΠΑΛ Βόλου.
Κατά τους μαθητές η απόφαση αποκλεισμού της ομάδας βόλεϊ ήταν τιμωρητικού χαρακτήρα με αποτέλεσμα να συνεχιστεί η κατάληψη στο σχολείο. Η αρχή της κατάληψης έγινε την Τρίτη με αφορμή, σύμφωνα με τους μαθητές, την άδικη αποβολή συμμαθητών τους. Να σημειωθεί ότι την πρώτη ημέρα της κατάληψης, σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειοψηφία του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου ήταν αντίθετη στην πραγματοποίησή της.
Την επόμενη ημέρα, σύμφωνα με καταγγελίες μαθητών, πραγματοποιήθηκε επεισόδιο ανάμεσα σε γονέα και μαθητές του σχολείου. Όπως κατήγγειλαν οι ίδιοι στη «Θ», που βρέθηκε χθες στο σχολείο, γονέας με τη χρήση ψαλιδιού έκοψε την αλυσίδα και το λουκέτο για να εισέλθουν οι μαθητές και οι καθηγητές στο σχολείο για να πραγματοποιηθούν μαθήματα. Εκείνη την ώρα υπήρξαν σπρωξίματα μεταξύ τους, με τον γονέα, σύμφωνα με τους καταληψίες μαθητές, να κολλά έναν στα κάγκελα, με αποτέλεσμα αιμορραγήσει στη μύτη. Στη συνέχεια μαθητές επιτέθηκαν στον γονέα και τον χτύπησαν στο μάτι.
Σήμερα αναμένεται να λειτουργήσει κανονικά το σχολείο, όπου στη 1 μ.μ. θα μοιραστούν οι βαθμοί στους γονείς των μαθητών, ενώ στις 2 μ.μ. θα ακολουθήσει συνάντηση γονέων, καθηγητών και του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σαβελίδη σε μια προσπάθεια συνέχισης της εκτόνωσης της κατάστασης.
Στο πλαίσιο αυτό έχει αποφασιστεί συνάντηση τη Δευτέρα ανάμεσα σε γονείς, μαθητές και του διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγω για ελάχιστες και μηδαμινές ζημιές στο σχολείο με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Βόλου να καταγράφουν τις ζημιές για την άμεση αποκατάστασή τους.
Σε δήλωσή του ο κ. Σωκράτης Σαβελίδης τόνισε ότι «το περιστατικό στο Γενικό Λύκειο Αγριάς θεωρείται μεμονωμένο και δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ένα σχολείο από αυτό το γεγονός και να παραβλεφθούν οι επιτυχίες των μαθητών του 5ου ΓΕΛ Αγριάς στις πανελλήνιες εξετάσεις, την προσφορά του σχολείου στις επιστήμες και την επιστημοσύνη, αλλά και τις επιτυχίες του σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο σε καινοτόμα προγράμματα» για να συμπληρώσει: «Σε περιπτώσεις κρίσεων σε σχολικές μονάδες η εφαρμογή περισσότερης δημοκρατίας και ενσυναίσθησης, αλλά και να μπορεί να μπαίνει ο ένας στη θέση του άλλου, στον ψυχισμό του, τότε είναι σίγουρο ότι όλα θα βρουν τη λύση τους».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το