Τοπικά

Σε ιδιωτική εταιρεία της Λάρισας η φύλαξη του ξενώνα γυναικών του Βόλου- Αντίδραση Αποστολάκη

Σε ιδιωτική εταιρία που έχει έδρα τη Λάρισα, αναθέτει ο Δήμος Βόλου την υπηρεσία φύλαξης του ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών, θυμάτων βίας, όπως αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή που συνεδρίασε χθες.
Αρνητικά ψήφισε η μείζονα μειοψηφία, με τον επικεφαλής Ιάσ. Αποστολάκη να κάνει λόγο για προκλητική και καταχρηστική ανάθεση εν μέσω πανδημίας, ύψους 24.500 € με ΦΠΑ.
Ο δημοτικός σύμβουλος, είπε ότι η σύμβαση ανατέθηκε σε εταιρία με έδρα τη Λάρισα και για διάστημα έξι μηνών και σε έγγραφή δήλωσή του επισημαίνει ότι η δημοτική αρχή, αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι δε σέβεται τα χρήματα των δημοτών, αφού κάλλιστα θα μπορούσε με διαγωνισμό να προσλάβει φύλακες με ατομικές συμβάσεις, με τις οποίες θα πετύχαινε χαμηλότερο συνολικό κόστος, αλλά και καλύτερες αμοιβές για τους εργαζόμενους.

Στο μεταξύ, πληρεξουσιότητα για αντίκρουση αγωγής κατά του Δήμου Βόλου χορήγησε η Οικονομική Επιτροπή, που συνεδρίασε χθες δια περιφοράς, στις έμμισθες δικηγόρους του Δήμου, για να τον εκπροσωπήσουν στη δίκη, μετά από αγωγή εταιρίας ορκωτών λογιστών που διεκδικεί ποσό 64.083 €, από ανεξόφλητα τιμολόγια.
Η αγωγή ασκήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2019 και αφορά τρία ανεξόφλητα τιμολόγια ύψους 11.439 € τα δύο και 41.205 € το τρίτο, που εκδόθηκαν το 2014 και αφορούν αμοιβές εκκαθαριστών – ορκωτών ελεγκτών λογιστών μετόχων της – για την διενέργεια εκκαθάρισης του πρώην «Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Αρτέμιδος -Κοινωφελούς Επιχείρησης», του πρώην «Οργανισμού Αθλητικού και Νέας Γενιάς Δήμου Αρτέμιδος – Κοινωφελούς Επιχείρησης» και της δημοτικής επιχείρησης ειδικού σκοπού με την επωνυμία «Δημοτικό Ραδιόφωνο Βόλου».
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ιάσων Αποστολάκης ψήφισε αρνητικά και όπως αναφέρει σε ανακοίνωση, οι ορκωτοί λογιστές έκαναν πολύ καλή δουλειά με τις 65 επιχειρήσεις – Νομικά Πρόσωπα των πρώην Δήμων και ο Δήμος πρέπει να πληρώσει τα χρήματα που οφείλει.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το