Τοπικά

Σε φάση υλοποίησης το έργο της ηλεκτροκίνησης Βόλου- Λάρισας

Σε τηλεδιάσκεψη για το έργο της ηλεκτροκίνησης Βόλου – Λάρισας συμμετείχε την Παρασκευή, 2 Απριλίου 2021, ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ Χρήστο Βίνη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΒΑ Αθανάσιο Ψαθά, τον μελετητή του έργου Γιάννη Λυμπεράκη και την Πρόεδρο του ΤΕΕ Μαγνησίας Νάνσυ Καπούλα.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά κατά την τηλεδιάσκεψη, ολοκληρώθηκε και η τελευταία μελέτη που αφορά στην χωροθέτηση του τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου για την οριοθέτηση της γραμμής πλημμύρας του χειμάρρου Σεσκουλιώτη. Επίσης, εντός του έτους αναμένεται η εγκατάσταση του αναδόχου που ανέλαβε το έργο, με σκοπό την έναρξη των εργασιών υλοποίησής του.

Από την πλευρά του ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, κ. Χρήστος Βίνης απέδωσε τα εύσημα στον βουλευτή Μαγνησίας για τις συντονισμένες πιέσεις που άσκησε προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με σκοπό την απεμπλοκή αυτού του μεγάλου αναπτυξιακού έργου για την Μαγνησία.

Ο Χρήστος Μπουκώρος, από τη δική του πλευρά τόνισε ότι η ηλεκτροκίνηση Βόλου- Λάρισας, ένα έργο 67 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο παρέμενε για εφτά ολόκληρα χρόνια μπλοκαρισμένο, μπαίνει επιτέλους σε τροχιά υλοποίησης, χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ο βουλευτής «με συνέπεια και μεθοδικές κινήσεις, σε λιγότερο από ένα χρόνο το έργο της ηλεκτροκίνησης εισάγεται σε φάση υλοποίησης, οδηγώντας τη Μαγνησία σε αναπτυξιακή τροχιά, αξιοποιώντας το λιμάνι του Βόλου, του μοναδικού μεγάλου εμπορικού λιμανιού της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Ελλάδος και βάζοντας την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας και τον τοπικό σιδηρόδρομο ξανά στον χάρτη των εθνικών και ευρωπαϊκών σιδηροδρομικών συγκοινωνιών».

Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και κυρίως τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, ο οποίος από την πρώτη στιγμή έδειξε έντονο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο έργο της ηλεκτροκίνησης Βόλου- Λάρισας, ενός έργου ύψιστης αναπτυξιακής σημασίας για ολόκληρη τη Θεσσαλία και κυρίως τη Μαγνησία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το