Τοπικά

Σε εξέλιξη προκαταρκτική για αντιεμβολιαστές γιατρούς από τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας από τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας για τους δύο γιατρούς που φέρονται να εκφράστηκαν κατά του εμβολιασμού για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.
Μάλιστα ο τοπικός ιατρικός σύλλογος είναι ένας από τους συλλόγους πανελλαδικά που έχουν κινήσει σχετικές διαδικασίες για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης σχετικά με το εμβόλιο κατά του ιού.
Ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Μαγνησίας κ. Ευθύμης Τσάμης αναφέρθηκε στην υπόθεση με τους δύο γιατρούς, μέλη του ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, που φέρονται να εκφράζονταν κατά του εμβολιασμού για τον κορωνοϊό.
Ο ίδιος τόνισε πως «ακόμη δεν έχει συνεδριάσει το πειθαρχικό συμβούλιο για το ζήτημα. Πάμε βήμα-βήμα και τώρα βρισκόμαστε στην προκαταρκτική έρευνα, τη συλλογή στοιχείων».

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν από τον ιατρικό σύλλογο, ο ένας γιατρός φέρεται να εκφραζόταν κατά του εμβολιασμού μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο δεύτερος σε συζητήσεις με ασθενές του. Για τον δεύτερο η καταγγελία προήλθε από ασθενή του.
Ο κ. Τσάμης επισήμανε πως «για θέματα παράβασης του κώδικα δεοντολογίας η ποινή μπορεί να είναι από μια επίπληξη μέχρι και διαγραφή από τον σύλλογο. Μεταξύ άλλων προβλέπεται και η χρηματική ποινή, αλλά και η αναστολή άδειας λειτουργίας του ιατρείου για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα».
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ιατρικού συλλόγου περίπου το 95% των ιδιωτών και ελεύθερων επαγγελματιών γιατρών στον νομό έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.
«Έχουμε ζητήσει από τον ΕΟΔΥ να μας πει τον αριθμό μελών του ιατρικού συλλόγου που έχει εμβολιαστεί» ανέφερε ο κ. Τσάμης.
Ο ίδιος υπογράμμισε πως «τα εμβόλια είναι πολύ ασφαλή και αποτελεσματικά. Το επιβεβαιώνουν αυτό τα στοιχεία. Εμείς έχουμε την εικόνα και από τα ιατρεία μας, όπου, όσοι ασθενούν, σχεδόν όλοι, είναι ανεμβολίαστοι, ενώ, όσοι εμβολιάστηκαν πλήρως και νοσήσουν, περνούν τη μόλυνση από τον κορωνοϊό με πολύ ήπια συμπτώματα».
Ο κ. Τσάμης συμπλήρωσε πως «τα πράγματα με την πανδημία παραμένουν θολά. Μέχρι στιγμής έχει εμβολιαστεί ένα 55% του πληθυσμού και ένα 5% έχει ανοσία, επειδή μολύνθηκε ήδη. Πολλοί αναβάλλουν τον εμβολιασμό τους για τον Σεπτέμβριο, θέλουν να περάσει το καλοκαίρι, αλλά θα έπρεπε ήδη να έχουν κάνει το εμβόλιο».

Στο Νοσοκομείο
Στο Νοσοκομείο Βόλου έχει εμβολιαστεί μέχρι στιγμής το 89% των γιατρών, μονίμων, επικουρικών και ειδικευόμενων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της διοίκησης 20 γιατροί δεν έχουν εμβολιαστεί εκ των οποίων οι πέντε είχαν ασθενήσει και απέκτησαν ανοσία.
Από τους 20 γιατρούς οι δέκα είναι μόνιμοι και οι υπόλοιποι επικουρικοί και ειδικευόμενοι.
Επίσης έχουν εμβολιαστεί 177 γιατροί του Νοσοκομείου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το