Τοπικά

Κινητοποίηση πολιτών ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ με αφορμή την παρουσία του Υφυπουργού Στ. Πιτσιόρλα στον Βόλο (photos)

Συγκέντρωση στον κυκλικό κόμβο του ΚΤΕΛ, απέναντι από το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Βόλου, πραγματοποίησαν λίγο μετά τις 7 το απόγευμα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών ενάντια στην καύση απορριμμάτων από την ΑΓΕΤ, τα οποία από εκεί κατευθύνθηκαν πεζή προς το συγκρότημα Τσαλαπάτα, όπου διεξάγεται  η ετήσια συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχάνων Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας με επίσημο ομιλητή τον Υφυπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης, Στέργιο Πιτσιόρλα και μεγάλο χορηγό τον όμιλο εταιρειών ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ.

Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση φορούσαν κόκκινες κορδέλες στο λαιμό που συμβολίζει τη γραβάτα του Πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, ενώ ύψωσαν πανό με συνθήματα όπως “‘Οχι στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, ναι στη ζωή”.

Φθάνοντας έξω από το συγκρότημα Τσαλαπάτα, οι διαμαρτυρόμενοι εμποδίστηκαν από την αστυνομία να περάσουν στον χώρο. Συμφωνήθηκε, ωστόσο, να επιτραπεί η είσοδος σε τριμελή επιτροπή των διαμαρτυρομένων, η οποία είχε τελικά ολιγόλεπτη συνάντηση με τον κ. Πιτσιόρλα. Ο Υφυπουργός, αφού άκουσε, τις ανησυχίες και τα αιτήματά τους, δήλωσε αναρμόδιος για το θέμα και δεσμεύτηκε να μεταφέρει το κλίμα στον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο.

“Εμείς δε θέλουμε να μιλάμε με οποιονδήποτε υφυπουργό. Θέλουμε να μιλήσουμε με τον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος που αποφεύγει να έρθει στην πόλη μας.  Εμείς τοποθετηθήκαμε για το θέμα και οι απαντήσεις του κ. Πιτσιόρλα ήταν στο γνωστό πλαίσιο. Ότι δεν κατέχει απόλυτα το θέμα και ότι πρέπει να συνεχιστεί ο διάλογος”  δήλωσε ο κ. Λημνιός μετά τη συνάντηση με τον υφυπουργό.

Οι διαμαρτυρόμενοι διεκδικούν ειδικότερα:

• Να σταματήσει ΤΩΡΑ η καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ και σε κάθε άλλη τσιμεντοβιομηχανία της χώρας.
• Να εγκατασταθεί άμεσα δίκτυο καταγραφής της αέριας ρύπανσης και της ρύπανσης του εδάφους , των υδάτων, των κτηνοτροφικών και αγροτικών προϊόντων από δημόσιους φορείς, στο οποίο οι πολίτες θα έχουν συνεχή πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο.
• Να μην κατασκευάσει ο Δήμος Βόλου εργοστάσιο παραγωγής SRF (καύσιμα από σκουπίδια).
• Να προχωρήσει τώρα η οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων προς το συμφέρον της κοινωνίας, όχι των ιδιωτικών εταιρειών.

Δείτε δηλώσεις του Στ. Λημνιού:

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το