Τοπικά

Σε εξέλιξη εργασίες σε 14 παιδικές χαρές του Δήμου Βόλου – Ολοκληρώνεται ο έλεγχος σε ανοιχτούς χώρους άθλησης

Σε έλεγχο και πιστοποίηση των ανοιχτών χώρων άθλησης με προτεραιότητα τα γήπεδα μπάσκετ, θα προχωρήσει ο Δήμος Βόλου, όπως τονίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Θ. Θεοδώρου, με αφορμή την έγκριση του θέματος για την τοποθέτηση μπασκετών ολυμπιακού τύπου. Μάλιστα, επισημάνθηκα ότι στις 20 Φεβρουαρίου θα γίνει η ανάθεση στον ανάδοχο.
Από την πλευρά του ο Ιάσονας Αποστολάκης ρώτησε σχετικά με την εξέλιξη των ελέγχων, με τον αντιδήμαρχο να απαντά ότι «έχουν αρχίσει στους ανοιχτούς χώρους άθλησης με μεγάλη επισκεψιμότητα και συγκεκριμένα στο πάρκο της Γ. Δήμου και το Ελικοδρόμιο Νέας Ιωνίας. Έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος σε ποσοστό 70% και απομένουν οι δημοτικές ενότητες. Για τα γήπεδα μπάσκετ στα σχολεία, έχουν ενημερωθεί οι σχολικές επιτροπές του Δήμου για να διερευνηθεί κατά πόσο υπάρχει δυνατότητα για αντίστοιχο έργο, ενώ ο Δήμος αντικαθιστά τις επικίνδυνες μπασκέτες όταν ενημερώνουν σχετικά οι διευθύνσεις των σχολείων» προσέθεσε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Στ. Φάτσης αναφέρθηκε στις ελλείψεις που υπάρχουν στην παιδική χαρά στα «Γερμανικά» Νέας Ιωνίας, με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών να απαντά ότι «συντάσσεται μελέτη και θα κατατεθεί πρόταση για χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ. Τον Μάρτιο πρόκειται να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της πρότασης και στη συνέχεια θα καταθέσουμε πρόταση ανάπλασης πλατείας Γερμανικών με παιδικά χαρά προσβάσιμη σε ΑμεΑ, λόγω και του ΚΔΑΠ που υπάρχει στην περιοχή», συμπλήρωσε.
Ο κ. Θεοδώρου αναφέρθηκε και στην εξέλιξη των έργων σε 14 παιδικές χαρές που κατασκευάζονται αυτή την περίοδο σε συνοικίες του πολεοδομικού συγκροτήματος, τονίζοντας πως «θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης και θα «κουμπώσουν» στις ήδη πιστοποιημένες. Γίνεται έλεγχος και συντήρηση κάθε μήνα από τα αρμόδια συνεργεία, ενώ τα όργανα και τα παιχνίδια είναι σε καλή κατάσταση και η προμήθειά τους έχει γίνει μέσω του «Φιλόδημου». Στα πάρκα που γίνονται παιδικές χαρές, καταβάλλεται και προσπάθεια συμμαζέματος με μικρές αναπλάσεις, καθώς ήταν αφημένα στην τύχη τους για πολλά χρόνια. Θέλουμε με τις αναπλάσεις να αλλάξουμε την εικόνα στα πάρκα και να τα συμμαζέψουμε» προσέθεσε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το