Τοπικά

Σε εξέλιξη διαχειριστικός έλεγχος στη ΔΕΥΑΜΒ μόνο για το 2009

ΔΕΥΑΜΒ-ΝΕΟ

Για τη χρήση του 2009 και μόνο, διενεργείται διαχειριστικός έλεγχος από ορκωτούς λογιστές στη ΔΕΥΑΜΒ, όπως προκύπτει από επίσημο έγγραφο του Σώματος Ορκωτών Λογιστών το οποίο έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το γραφείο Τύπου του Δήμου Βόλου. Με το έγγραφο αυτό διαψεύδονται οι ισχυρισμοί του δημάρχου ότι υπάρχουν στοιχεία από τους ελέγχους των τελευταίων ετών, τα οποία ζήτησε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες της ΔΕΥΑΜΒ και εκείνοι αρνήθηκαν να τα προσκομίσουν. Υπενθυμίζεται ότι αυτός είναι ο λόγος που επικαλέστηκε ο κ. Μπέος, για την απόφασή του να ζητήσει τις παραιτήσεις διευθυντών της Επιχείρησης.
Ο διαχειριστικός έλεγχος, όπως προκύπτει από το έγγραφο, ανατέθηκε από την Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης στις 24.5.2013 και βρίσκεται σε εξέλιξη. Αφορά τη χρήση του 2009 και μόνο, καθώς για τις επόμενες χρήσεις εκκρεμούν οι δικαστικές αποφάσεις των καταγγελιών για την ΕΡΓΗΛ, την υπόθεση με τα τσαπάκια, την λιμνοδεξαμενή της Μακρινίτσας και άλλα θέματα.

Ωστόσο οι Ορκωτοί επισημαίνουν ότι μόλις τον Ιούλιο του 2014 απέστειλαν έγγραφο στον νομικό σύμβουλο της ΔΕΥΑΜΒ  κ. Μακρυγιάννη προκειμένου να τους ενημερώσει για όλες τις εξελίξεις των δικαστικών υποθέσεων. Τονίζουν ότι από τον Ιούλιο του 2014 αναμένουν στοιχεία αλλά δεν τους εστάλησαν.

Στην ανακοίνωση του Δήμου Βόλου αναφέρονται χαρακτηριστικά τα ακόλουθα:
«Για όσους ακόμη αμφισβητούν, για λόγους που ο καθένας ξέρει ή υποψιάζεται, το μπάχαλο που επικρατούσε μέχρι σήμερα στη ΔΕΥΑΜΒ, δίνουμε απλώς στη δημοσιότητα το έγγραφο που μας απέστειλε η εταιρία Ορκωτών Λογιστών στην οποία ανετέθη ο διαχειριστικός έλεγχος για τη χρήση 2009 (!) και στο οποίο υπογραμμίζεται ότι ακόμη και σήμερα περιμένουν στοιχεία περί δικαστικών υποθέσεων! Σας επισυνάπτουμε το έγγραφο και ο καθένας μπορεί να συνάγει τα συμπεράσματά του για το ποιοι και γιατί κατάντησαν την πάλαι ποτέ κραταιά επιχείρηση στο σημερινό αδιέξοδο…
Ακόμη περιμένουμε μια απάντηση των προκατόχών μας γιατί δεν έχουν ανατεθεί αντίστοιχοι έλεγχοι για τα έτη 2010, 2011,2012,2013 ή αν έχουν ανατεθεί γιατί δεν προχώρησαν… γιατί αυτή η αιδήμων σιγή;»
Από τον δήμο επισυνάπτεται και το έγγραφο των Ορκωτών που επισημαίνουν τον λόγο που δεν διενεργήθηκε έλεγχος».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το