Τοπικά

Σε έξαρση η γαστρεντερίτιδα – Αυξημένη προσέλευση ασθενών στα Επείγοντα του “Αχιλλοπούλειου”

Σε έξαρση βρίσκεται αυτή την περίοδο η γαστρεντερίτιδα με τα παιδιά και τους εφήβους να ταλαιπωρούνται από εμέτους, διάρροιες, πονόκοιλους και ατονία. Υψηλή είναι η προσέλευση ασθενών και στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου για να λάβουν την απαιτούμενη φαρμακευτική αγωγή.
Η παρατεταμένη καλοκαιρία με τις αναμενόμενες μικρές μεταπτώσεις της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια της μέρας φαίνεται πως έχει παίξει ρόλο στη διάδοση της γαστρεντερίτιδας που έχει εκδηλωθεί εδώ και περίπου δεκαπέντε μέρες.

Έμετοι, διάρροιες που συνδυάζονται σε ορισμένες περιπτώσεις και με υψηλό πυρετό είναι τα κυριότερα συμπτώματα που ταλαιπωρούν τα παιδιά κυρίως, αλλά και τους εφήβους.
Εξάλλου μην ξεχνάμε πως οι διάφορες ιώσεις διαδίδονται πιο γρήγορα και μέσα από τον συγχρωτισμό των μαθητών στις τάξεις του σχολείου.
Στο παιδιατρικό του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών καθημερινή είναι η προσέλευση αρκετών παιδιών και εφήβων με διάφορα συμπτώματα. Όπως αναφέρουν οι γιατροί, άλλα παιδιά κάνουν μόνο εμετό ή διάρροια, με ή χωρίς πυρετό, ενώ άλλα παιδιά έχουν όλα τα συμπτώματα μαζεμένα τα οποία συνήθως διαρκούν δύο με τρεις μέρες.

Σημαντική βοήθεια προσφέρει και το τμήμα βραχείας νοσηλείας που υπάρχει στο παιδιατρικό Τμήμα των Επειγόντων, όπου εκεί παραμένουν για λίγες ώρες τα παιδιά για να περάσουν την πολύ έντονη ταλαιπωρία μέσα από τη φαρμακευτική αγωγή που τους προσφέρεται και μετά να επιστρέψουν σπίτι τους για τη συνέχιση της αποθεραπείας. Βέβαια, σε όποια περιστατικά είναι πιο βαριά τα συμπτώματα, γίνεται και εισαγωγή στην παιδιατρική Κλινική.
Το βέβαιο είναι πως, ενώ οι γιατροί θα ανέμεναν εκδήλωση των κρυολογημάτων στα παιδιά λόγω της εποχής που διανύουμε, εντούτοις η καλοκαιρία με τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες ευνοούν την εκδήλωση άλλων ιώσεων όπως τις γαστρεντερίτιδες.
Και εκτός από το Νοσοκομείο Βόλου κινητικότητα έχουν αυτή την περίοδο και τα ιδιωτικά ιατρεία των παιδιάτρων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το