Τοπικά

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία της Περιφερειακής Ενότητας ενόψει “Μπιάνκα”

Σε συνέχεια του Έκτακτου Σ.Ο.Π.Π., το οποίο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27-02-2022, υπό την προεδρία της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέας Κολυνδρίνη, το οποίο επικαιροποιείται και σήμερα Δευτέρα 28-02-2022, με τα ίδια ακριβώς μέτρα και αποφάσεις και με σκοπό την ενημέρωση και τον σχεδιασμό του επιχειρησιακού πλάνου ετοιμότητας των φορέων εν αναμονή εκδήλωσης  έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να πλήξουν την περιοχή μας, σύμφωνα με το από 28-02-2022 έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, που εκδόθηκε από την Ε.Μ.Υ.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, όπου επικαιροποιήθηκε το επιχειρησιακό πλάνο ετοιμότητας και επέμβασης με τα κατάλληλα μηχανήματα, το προσωπικό και με την ρίψη άλατος, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τα επικείμενα έντονα φαινόμενα της χιονόπτωσης και του παγετού αλλά και των έντονων βροχοπτώσεων.

Έχουν πραγματοποιηθεί και εκτελούνται αντιπλημμυρικά έργα, οριοθέτηση και διευθέτηση χειμάρρων, καθαρισμοί ρεμάτων, τάφρων  και ερεισμάτων για την ασφαλή διοχέτευση των νερών σε όλο τον Νομό καθώς και στα νησιά των Β. Σποράδων.

Η ΠΕΜΣ διαθέτει ως εργαλείο επέμβασης το μητρώο μηχανημάτων ιδιωτών και ήδη έχουν ενημερωθεί οι ιδιώτες να είναι σε ετοιμότητα από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και θα παρέμβουν όπου κριθεί αναγκαίο τόσο στο Νομό Μαγνησίας, όσο και στα νησιά των Β. Σποράδων.

Τέλος, η αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι έχει ήδη πραγματοποιηθεί έγγραφη ενημέρωση σε όλους τους φορείς, στους πολίτες και σε τοπικό επίπεδο των αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων για περιορισμό των μετακινήσεων, λόγω των επερχόμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το