Τοπικά

Σε ετοιμότητα για τρίτο κύμα κορωνοϊού στο Νοσοκομείο του Βόλου 

Το Νοσοκομείο του Βόλου βρίσκεται σε «επιφυλακή» για να αντιμετωπίσει «τρίτο κύμα» κορωνοϊού, σύμφωνα με τις οδηγίες που λαμβάνονται από τους λοιμωξιολόγους.
Το Νοσοκομείο του Βόλου έχει «ανασάνει» από εισαγωγές αλλά καθημερινά δεκάδες άνθρωποι συρρέουν για τη διενέργεια τεστ, παρότι διενεργούνται μόνο σε εκείνους που παρουσιάζουν συμπτώματα. Το γεγονός ότι δεν γίνονται rapid tests στην κοινότητα είναι η αιτία της κοσμοσυρροής στο Νοσοκομείο. Χθες εντοπίστηκαν στη Μαγνησία 8 κρούσματα κορωνοϊού αλλά στις υπόλοιπες θεσσαλικές πόλεις η αύξηση ήταν κατακόρυφη.

«Η κατάσταση είναι θετική σε ότι αφορά στις εισαγωγές αλλά το γεγονός ότι δεν διεξάγονται τεστ στον πληθυσμό δεν μας δίνει την πραγματική εικόνα της κατάστασης, για τη μεταδοτικότητα στην κοινότητα. Είμαστε πολύ μακριά από την ανοσία της αγέλης και ο γενικός πληθυσμός είναι μακριά και από τα εμβόλια. Εμείς οφείλουμε να είμαστε σε μόνιμη εγρήγορση μέχρι η ανοσία του πληθυσμού να φτάσει στο 70%, από τον εμβολιασμό», τονίζουν οι γιατροί στις κλινικές covid.

Χθες στο Νοσοκομείο νοσηλεύονταν τρία άτομα στους θαλάμους αρνητικής πίεσης από 67 εως 69 ετών και τρία άτομα στη ΜΕΘ covid από 51 έως 64 ετών. Στις δύο κλινικές covid νοσηλεύονταν 25 άτομα.
Το υγειονομικό προσωπικό είναι έτοιμο για τους εμβολιασμούς που θα αρχίσουν την Παρασκευή και πρέπει να ολοκληρωθούν στις 20 Ιανουαρίου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το