Τοπικά

Σε εταιρεία η καταπολέμηση των κουνουπιών στη Σκιάθο

Την απευθείας ανάθεση των εργασιών καταπολέμησης των κουνουπιών σε εταιρεία με έδρα την Κατερίνη, αποφάσισε ο Δήμος Σκιάθου έναντι του ποσού των 22.409,28 ευρώ. Αν και φορέας υλοποίησης των προγραμμάτων καταπολέμησης κουνουπιών είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Σκιάθου θα προχωρήσει σε συμπληρωματικές επεμβάσεις σε εστίες προνυμφών.
Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια προχωρεί στην καταπολέμηση των προνυμφών σε υδάτινες επιφάνειες με οργανικό φορτίο ή εκεί όπου υπάρχει συσσώρευση απορριμμάτων πάσης φύσεως ή διάθεση στο περιβάλλον λυμάτων. Η ανάδοχος εταιρεία, πριν από κάθε δειγματοληπτικό έλεγχο και καταπολέμηση προνυμφών κουνουπιών, και τουλάχιστον μία μέρα πριν, θα δίνει αναλυτικό πρόγραμμα των επεμβάσεων που θα γίνουν.
Στο μεταξύ, ο Δήμος Σκιάθου θα προχωρήσει στην απευθείας ανάθεση παροχής υπηρεσιών Τεχνικού Ασφαλείας για ένα έτος και η προϋπολογιζόμενη δαπάνη ανέρχεται σε 7.031,3 ευρώ. Ο χώρος παροχής της υπηρεσίας είναι όλοι οι χώροι όπου στεγάζονται οι υπηρεσίας του Δήμου Σκιάθου (Διοικητικό και εργατοτεχνικό προσωπικό). Ο τεχνικός ασφαλείας θα επισκέπτεται τους εργαζομένους του Δήμου στους χώρους εργασίας όπως αυτοί θα έχουν προσδιοριστεί συμπληρώνοντας σε ετήσια βάση την ελάχιστη παρουσία που επιβάλλει η νομοθεσία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το